Pommes Duchesse glutenvrij
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Frans |
| Bereidingstijd (min) | 20 |
| Oventijd (min) | 15 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 8 |
| Aantal stuks | 45 |
Ingrediƫnten
|
5
|
Aardappelen Kruimige | |
|
4
|
el
|
Amandelmeel |
|
2
|
Eieren | |
|
25
|
gr
|
Roomboter |
|
1
|
takjes
|
Salie |
|
3
|
Zoete aardappel | |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Hulpmiddelen
|
1
|
Bakpapier | |
|
1
|
Ovenschaal | |
|
1
|
Spuitzak |
Bereiding
Stap 1Schil en kook de aardappelen in wat water en zout. |
Stap 2Stamp ze fijn met een vork, voeg de boter toe, eieren, fijngehakte salie, snufje peper, amandelmeel en meng alles goed. |
Stap 3Spuit met behulp van een spuitzak mooie rozetjes op een stuk bakpapier. |
Stap 4Bak ze af op 200 graden Celsius voor 10 minuten. |
Stap 5Je kan ze eerder maken en half afbakken. |