Gepekelde gebakken kipfilet
| Kipfilet voorbereid in een https://keesieaandekook.nl/recipe/175 natte pekel (brine). | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Wachttijd (min) | 120 |
| Kooktijd (min) | 20 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
4
|
Kipfilet | |
|
1
|
l
|
Natte pekel |
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Maak de pekel 1 dag van te voren. |
Stap 2Leg de kipfilet in de pekel voor een paar uurtjes. Spoel goed af en dep ze droog. |
Stap 3Doe in een koekenpan een beetje boter en bak de kip de filet beide kanten voor er elk 3 minuten op hoog vuur. Dan smoren voor 4 minuten op middelhoog vuur. |
Stap 4Dek de pan af en laat ze nog 10 garen op laag vuur. Voeg eventueel nog wat verse zwarte peper toe. |
Stap 5Heerlijk met gebakken aardappelen en wat gekookte groenten. |