Natte Pekel (Brine)
Bereidingstijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
200
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
1
|
Citroen | |
2
|
l
|
Cranberrysap |
2
|
Kaneelstokjes | |
10
|
Karwijzaad | |
5
|
teentjes
|
Knoflook |
10
|
Mosterdzaad | |
2
|
takjes
|
Rozemarijn |
2
|
takjes
|
Salie |
2
|
Sinaasappel | |
1
|
Steranijs | |
2
|
Uien | |
4
|
l
|
Water |
250
|
gr
|
Zeezout |
10
|
Zwarte peper korrels |
Bereiding
Stap 1Zet een grote pan (8 liter inhoud) op het vuur en doe het water erin samen met het zeezout en de bruine basterd suiker. Breng aan de kook. |
Stap 2Rasp de schillen van de sinaasappels en citroen, halveer ze en pers ze uit en doe alles in de pan. |
Stap 3Snij de uien in vieren, plet de knoflook en voeg toe in de pan. |
Stap 4Voeg de salie en rozemarijn toe en alle kruiden. |
Stap 5Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen. |
Stap 6Maak deze pekel een avond van te voren voordat je hem gebruikt. |
Stap 7De standaard verhouding is 70 gram zout per liter water. Door nat te pekelen droogt je product niet uit tijdens bereiden. Deze brengt vocht toe in het product. De pekelduur hangt af van het product Hele kip/kalkoen 24 uur Kipfilet kan kort 1 uur |