Natte Pekel (Brine)


Bereidingstijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


200
gr
Bruine basterdsuiker
1
Citroen
2
l
Cranberrysap
2
Kaneelstokjes
10
Karwijzaad
5
teentjes
Knoflook
10
Mosterdzaad
2
takjes
Rozemarijn
2
takjes
Salie
2
Sinaasappel
1
Steranijs
2
Uien
4
l
Water
250
gr
Zeezout
10
Zwarte peper korrels

Bereiding


Stap 1
Zet een grote pan (8 liter inhoud) op het vuur en doe het water erin samen met het zeezout en de bruine basterd suiker. Breng aan de kook.
Stap 2
Rasp de schillen van de sinaasappels en citroen, halveer ze en pers ze uit en doe alles in de pan.
Stap 3
Snij de uien in vieren, plet de knoflook en voeg toe in de pan.
Stap 4
Voeg de salie en rozemarijn toe en alle kruiden.
Stap 5
Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Stap 6
Maak deze pekel een avond van te voren voordat je hem gebruikt.
Stap 7
De standaard verhouding is 70 gram zout per liter water. Door nat te pekelen droogt je product niet uit tijdens bereiden. Deze brengt vocht toe in het product. De pekelduur hangt af van het product Hele kip/kalkoen 24 uur Kipfilet kan kort 1 uur