Shepard's Pie


Type Hoofdgerecht
Kategorie Engels
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 120
Oventijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


4
Aardappelen Kruimige
4
Bladerdeeg
2
el
Boter
100
gr
Champignons
4
el
Ketjap Manis
3
teentjes
Knoflook
2
Laurierblad
1
snufje
Nootmuskaat
1
kg
Runderriblappen
2
el
Sesamzaad
2
el
Speculaaskruiden Jonnie Boer
2
Uien
15
ml
Water
100
gr
Wortel
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


4
Schaaltjes

Bereiding


Stap 1
Snij het vlees in stukjes en bak deze aan in wat boter. Voeg de zwarte peper, speculaaskruiden en zout toe.
Stap 2
Snipper het uitje, hak de knoflook fijn, snij de champignons in plakjes en bak deze mee. Voeg de ketjap en laurierblad toe. Eventueel een klein beetje water en laat dit een paar uurtjes sudderen.
Stap 3
Kook ondertussen de wortels en aardappelen. Prak de aardappelen een beetje fijn. Voeg een beetje nootmuskaat toe.
Stap 4
Pak de schaaltjes en verdeel het vlees. Daarboven op de wortelen, de aardappelen en als laatst een plakje bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en strooi er wat sesamzaadjes op.
Stap 5
Zet de schaaltjes in de oven voor 20 minuutjes op 200 graden Celsius totdat het bladerdeeg gaar is.