Shepard's Pie
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Engels |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 120 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
4
|
Aardappelen Kruimige | |
4
|
Bladerdeeg | |
2
|
el
|
Boter |
100
|
gr
|
Champignons |
4
|
el
|
Ketjap Manis |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
Laurierblad | |
1
|
snufje
|
Nootmuskaat |
1
|
kg
|
Runderriblappen |
2
|
el
|
Sesamzaad |
2
|
el
|
Speculaaskruiden Jonnie Boer |
2
|
Uien | |
15
|
ml
|
Water |
100
|
gr
|
Wortel |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
4
|
Schaaltjes |
Bereiding
Stap 1Snij het vlees in stukjes en bak deze aan in wat boter. Voeg de zwarte peper, speculaaskruiden en zout toe. |
Stap 2Snipper het uitje, hak de knoflook fijn, snij de champignons in plakjes en bak deze mee. Voeg de ketjap en laurierblad toe. Eventueel een klein beetje water en laat dit een paar uurtjes sudderen. |
Stap 3Kook ondertussen de wortels en aardappelen. Prak de aardappelen een beetje fijn. Voeg een beetje nootmuskaat toe. |
Stap 4Pak de schaaltjes en verdeel het vlees. Daarboven op de wortelen, de aardappelen en als laatst een plakje bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en strooi er wat sesamzaadjes op. |
Stap 5Zet de schaaltjes in de oven voor 20 minuutjes op 200 graden Celsius totdat het bladerdeeg gaar is. |