BBQ Döner Kebab
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 40 |
Oventijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
Döner kruiden mix |
|||
1
|
tl
|
Cayenne peper | |
0.5
|
tl
|
Kaneel | |
2
|
tl
|
Knoflookpoeder | |
1.5
|
tl
|
Komijn (djinten) | |
0.5
|
tl
|
Koriander (ketoembar) | |
1
|
tl
|
Oregano | |
1
|
el
|
Paprikapoeder zoet | |
1
|
tl
|
Tijm | |
2
|
tl
|
Uienpoeder | |
2
|
tl
|
Zout | |
Döner |
|||
1
|
kg
|
Schouderkarbonade | |
150
|
gr
|
Spekreepjes |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Grote diepe pan | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Keukenmachine | |
1
|
Rotisserie spit |
Bereiding
Stap 1Snij het bot eraf en maak van vlees en spek gehakt. Zorg dat de kruiden goed fijn zijn gemaakt in een mortier en meng deze goed door het gehakt. Heb je geen gehakt molen dan kan het ook in een keuken machine. Bewaar een beetje kruiden voor later. Mocht je voorgezouten spek gebruiken pas dan het zout aan in de kruidenmix. |
Stap 2Neem een groot stuk plastic folie, geschikt voor sous-vide. Leg daarop het vlees mengsel en maak er als het ware een grote worst van. Rol deze redelijk strak op. |
Stap 3Gebruik een grote waterbak met sous-vide stick of eventueel een oven met een grote diepe pan met voorverwarmd water. Leg een kermtemperatuurmeter in het water en zorg dat deze 74 graden blijft aangeven. Gaar sous-vide voor zo'n 1.5 uur deze worst gaar op 74 graden Celsius. |
Stap 4Haal de worst uit het warmwater bad en koel deze snel terug in koud water. Afgekoeld dan terug in de koelkast. |
Stap 5Rol de worst nog door een beetje kruiden en zet de worst op een spit en gril deze nog voor 30 tot 40 minuten mooi bruin, kolen een beetje van opzij. |
Stap 6Snij mooie reepjes van de buitenkant. Lekker met pita broodjes en knoflook saus. Gril de rest nog wat verder voor de volgende ronde. |