BBQ Spareribs
| In marinade voorgegaard, gegrild en afgelakt | |
| Bereidingstijd (min) | 60 |
| Kooktijd (min) | 15 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
30
|
ml
|
BBQ saus |
|
75
|
ml
|
Honing |
|
125
|
ml
|
Ketjap Manis |
|
5
|
teentjes
|
Knoflook |
|
30
|
gr
|
Paprikapoeder zoet |
|
1500
|
gr
|
Spareribs varken |
|
100
|
ml
|
Water |
|
125
|
ml
|
Zoete chilisaus |
Hulpmiddelen
|
1
|
BBQ met deksel | |
|
1
|
Houtskool |
Bereiding
Stap 1Voor de marinade doe de ketjap, sojasaus, honing, sweet chilisaus, de gesneden knoflook en de paprikapoeder in een grote pan. |
Stap 2Ontvlies de spareribs en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de spareribs helemaal onder staan. Voeg eventueel nog wat water toe. |
Stap 3Zet de pan op hoog vuur totdat het kookt, laat dit 45 minuten rustig koken. Haal dan de spareribs uit de pan en laat 10 minuten afkoelen. |
Stap 4Steek de BBQ aan met houtskool en zorg dat deze goed heet is, pakweg 200 graden Celsius. Gril de spareribs voor een minuut of 5 minuten direct boven de kolen. |
Stap 5Lak de spareribs af met wat BBQ saus, bijvoorbeeld Sweet Baby Ray's Honey Chipotle barbecuesaus, en leg ze nog een kwartiertje van het vuur af. |