BBQ Spareribs


In marinade voorgegaard, gegrild en afgelakt
Bereidingstijd (min) 60
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


30
ml
BBQ saus
75
ml
Honing
125
ml
Ketjap Manis
5
teentjes
Knoflook
30
gr
Paprikapoeder zoet
1500
gr
Spareribs varken
100
ml
Water
125
ml
Zoete chilisaus

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool

Bereiding


Stap 1
Voor de marinade doe de ketjap, sojasaus, honing, sweet chilisaus, de gesneden knoflook en de paprikapoeder in een grote pan.
Stap 2
Ontvlies de spareribs en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de spareribs helemaal onder staan. Voeg eventueel nog wat water toe.
Stap 3
Zet de pan op hoog vuur totdat het kookt, laat dit 45 minuten rustig koken. Haal dan de spareribs uit de pan en laat 10 minuten afkoelen.
Stap 4
Steek de BBQ aan met houtskool en zorg dat deze goed heet is, pakweg 200 graden Celsius. Gril de spareribs voor een minuut of 5 minuten direct boven de kolen.
Stap 5
Lak de spareribs af met wat BBQ saus, bijvoorbeeld Sweet Baby Ray's Honey Chipotle barbecuesaus, en leg ze nog een kwartiertje van het vuur af.