Flamküchen met Spek en Indisch Gehakt
Type | Bijgerecht |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 2 |
Ingrediënten
500
|
gr
|
Bloem | |
250
|
ml
|
Creme fraiche | |
1
|
zakje
|
Droge gist | |
3
|
el
|
Olijfolie | |
1
|
Puntpaprika rood | ||
1
|
Rode ui | ||
300
|
gr
|
Spekreepjes | |
275
|
ml
|
Water | |
10
|
gr
|
Zout | |
Zwarte peper | |||
Indisch gehakt |
|||
250
|
gr
|
Gehakt half om half | |
1
|
el
|
Herbamare | |
1
|
el
|
Ketjap | |
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
1
|
tl
|
Laos | |
1
|
Rode ui | ||
1
|
blaadje
|
Salam | |
1
|
el
|
Sambal Badjak | |
1
|
el
|
Suiker | |
2
|
el
|
Tomatenketchup | |
1
|
tl
|
Trassi (garnalenpasta) | |
3
|
el
|
Zonnebloemolie |
Hulpmiddelen
1
|
Bakpapier | |
1
|
Bakplaat |
Bereiding
Stap 1Meng het bloem met het gist en voeg het lauwwarme water toe en als laatst het zout. Meng en kneed dit tot een mooi deeg, smeer in met een beetje olijfolie en en laat dit 1 uur afgedekt rijzen. |
Stap 2Snij de puntparika en rode ui in dunne ringen. |
Stap 3Snipper en hak het uitje en knoflook heel fijn en fruit deze in een beetje olie. Voeg de trassi, salam, sambal en suiker toe. |
Stap 4Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de ketjap, ketchup en groentebouillon blokje toe en bak het even mee. Laat de vulling vervolgens goed afkoelen. |
Stap 5Verdeel het deeg in 2-en en rol het deeg uit in een karakteristieke rechthoek en smeer deze in met de creme fraiche. |
Stap 6Verdeel het gehakt op de ene en de spekjes op de andere. Daarna de ui en paprika er over verdelen. Doe er wat vers gemalen zwarte peper over. |
Stap 7Bak de flamküchen op een goed voorverwarmde oven en bakplaten op 250 graden Celsius zo'n 12 minuten. |