Flamküchen met Spek en Indisch Gehakt


Type Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4
Aantal stuks 2

Ingrediënten


500
gr
Bloem
250
ml
Creme fraiche
1
zakje
Droge gist
3
el
Olijfolie
1
Puntpaprika rood
1
Rode ui
300
gr
Spekreepjes
275
ml
Water
10
gr
Zout
Zwarte peper

Indisch gehakt

250
gr
Gehakt half om half
1
el
Herbamare
1
el
Ketjap
2
teentjes
Knoflook
1
tl
Laos
1
Rode ui
1
blaadje
Salam
1
el
Sambal Badjak
1
el
Suiker
2
el
Tomatenketchup
1
tl
Trassi (garnalenpasta)
3
el
Zonnebloemolie

Hulpmiddelen


1
Bakpapier
1
Bakplaat

Bereiding


Stap 1
Meng het bloem met het gist en voeg het lauwwarme water toe en als laatst het zout. Meng en kneed dit tot een mooi deeg, smeer in met een beetje olijfolie en en laat dit 1 uur afgedekt rijzen.
Stap 2
Snij de puntparika en rode ui in dunne ringen.
Stap 3
Snipper en hak het uitje en knoflook heel fijn en fruit deze in een beetje olie. Voeg de trassi, salam, sambal en suiker toe.
Stap 4
Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de ketjap, ketchup en groentebouillon blokje toe en bak het even mee. Laat de vulling vervolgens goed afkoelen.
Stap 5
Verdeel het deeg in 2-en en rol het deeg uit in een karakteristieke rechthoek en smeer deze in met de creme fraiche.
Stap 6
Verdeel het gehakt op de ene en de spekjes op de andere. Daarna de ui en paprika er over verdelen. Doe er wat vers gemalen zwarte peper over.
Stap 7
Bak de flamküchen op een goed voorverwarmde oven en bakplaten op 250 graden Celsius zo'n 12 minuten.