Baopao
Type | Snack |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Aantal stuks | 12 |
Ingrediƫnten
Baopao deeg |
|||
500
|
gr
|
Bloem | |
1
|
zakje
|
Droge gist | |
1
|
el
|
Fijne kristalsuiker | |
275
|
ml
|
Melk | |
500
|
ml
|
Water | |
Baopao vulling |
|||
250
|
gr
|
Gehakt half om half | |
1
|
el
|
Ketjap | |
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
1
|
tl
|
Laos | |
1
|
Rode ui | ||
1
|
blaadje
|
Salam | |
1
|
el
|
Suiker | |
2
|
el
|
Tomatenketchup | |
1
|
tl
|
Trassi (garnalenpasta) | |
3
|
el
|
Zonnebloemolie | |
1
|
el
|
Herbamare | |
1
|
el
|
Sambal Badjak |
Hulpmiddelen
1
|
Bakpapier | |
1
|
Bakplaat | |
1
|
Stoompan |
Bereiding
Stap 1Snipper en hak het uitje en knoflook heel fijn en fruit deze in een beetje olie. Voeg de trassi, salam, sambal en suiker toe en bak het even mee. |
Stap 2Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de ketjap, ketchup en herbamare toe en bak het even mee. Laat de vulling vervolgens goed afkoelen. |
Stap 3Meng de bloem, gist en suiker in een kom. Warm de melk op tot dat deze lauw is en voeg deze toe aan het deeg en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg een 30 minuutjes rijzen. |
Stap 4Knip uit het bakpapier 10 cirkels van 5cm. |
Stap 5Vorm van het deeg 10 balletjes en druk of rol deze een beetje plat zodat er een rondje ontstaat. Leg er een eetlepel vulling in, maak dicht en maak er dan weer een rondje van en leg deze met de opening op het bakpapiertje. |
Stap 6Laat de bolletjes nog een 60 minuutjes rijzen en stoom ze in 15 minuten gaar in een afgesloten stoompannetje. |
Stap 7Lekker met wat zoete chili saus. |