Baopao


Type Snack
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6
Aantal stuks 12

Ingrediƫnten


Baopao deeg

500
gr
Bloem
1
zakje
Droge gist
1
el
Fijne kristalsuiker
275
ml
Melk
500
ml
Water

Baopao vulling

250
gr
Gehakt half om half
1
el
Ketjap
2
teentjes
Knoflook
1
tl
Laos
1
Rode ui
1
blaadje
Salam
1
el
Suiker
2
el
Tomatenketchup
1
tl
Trassi (garnalenpasta)
3
el
Zonnebloemolie
1
el
Herbamare
1
el
Sambal Badjak

Hulpmiddelen


1
Bakpapier
1
Bakplaat
1
Stoompan

Bereiding


Stap 1
Snipper en hak het uitje en knoflook heel fijn en fruit deze in een beetje olie. Voeg de trassi, salam, sambal en suiker toe en bak het even mee.
Stap 2
Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de ketjap, ketchup en herbamare toe en bak het even mee. Laat de vulling vervolgens goed afkoelen.
Stap 3
Meng de bloem, gist en suiker in een kom. Warm de melk op tot dat deze lauw is en voeg deze toe aan het deeg en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg een 30 minuutjes rijzen.
Stap 4
Knip uit het bakpapier 10 cirkels van 5cm.
Stap 5
Vorm van het deeg 10 balletjes en druk of rol deze een beetje plat zodat er een rondje ontstaat. Leg er een eetlepel vulling in, maak dicht en maak er dan weer een rondje van en leg deze met de opening op het bakpapiertje.
Stap 6
Laat de bolletjes nog een 60 minuutjes rijzen en stoom ze in 15 minuten gaar in een afgesloten stoompannetje.
Stap 7
Lekker met wat zoete chili saus.