BBQ Mini Bloemkoolbom


Inspiratie https://melebest.nl/bloemkoolbom/ Mele Best BBQ
Type Bijgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 75
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


30
ml
BBQ saus
750
gr
Bloemkool
500
gr
Gehakt rund
50
gr
Gran Pardano
4
gr
Kerriekruiden
5
gr
Knoflookpoeder
200
gr
Ontbijtspek
3
gr
Zout
3
gr
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Maak de bloemkool schoon. Snij de onderkant eraf en een beetje van de kern en zorg dat deze in 1 stuk blijft. Kook deze even in kokend water voor 8 minuten. Laat deze goed drogen in een vergiet.
Stap 2
Meng het gehakt met het zout, peper, kerrie, knoflookpoeder en gran pardano kaas en vorm deze om de bloemkool heen (niet de onderkant)
Stap 3
Bekleed het gehakt met het ontbijtspek pansgewijs of vlecht een net op een stuk bakpapier die je er in 1 keer overlegd
Stap 4
Leg de bloemkool bom op een skilet of in een dutch oven (eventueel op een stukje bakpapier) en bak deze op de BBQ bij 180 graden Celsius indirect voor 60 minuten.
Stap 5
Als laatst smeer de bom in met wat verwarmde BBQ saus en laat deze 15 minuten carameliseren.
Stap 6
Serveer direct in mooi gesneden punten.