BBQ Mini Bloemkoolbom
Inspiratie https://melebest.nl/bloemkoolbom/ Mele Best BBQ | |
Type | Bijgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 75 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
30
|
ml
|
BBQ saus |
750
|
gr
|
Bloemkool |
500
|
gr
|
Gehakt rund |
50
|
gr
|
Gran Pardano |
4
|
gr
|
Kerriekruiden |
5
|
gr
|
Knoflookpoeder |
200
|
gr
|
Ontbijtspek |
3
|
gr
|
Zout |
3
|
gr
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Maak de bloemkool schoon. Snij de onderkant eraf en een beetje van de kern en zorg dat deze in 1 stuk blijft. Kook deze even in kokend water voor 8 minuten. Laat deze goed drogen in een vergiet. |
Stap 2Meng het gehakt met het zout, peper, kerrie, knoflookpoeder en gran pardano kaas en vorm deze om de bloemkool heen (niet de onderkant) |
Stap 3Bekleed het gehakt met het ontbijtspek pansgewijs of vlecht een net op een stuk bakpapier die je er in 1 keer overlegd |
Stap 4Leg de bloemkool bom op een skilet of in een dutch oven (eventueel op een stukje bakpapier) en bak deze op de BBQ bij 180 graden Celsius indirect voor 60 minuten. |
Stap 5Als laatst smeer de bom in met wat verwarmde BBQ saus en laat deze 15 minuten carameliseren. |
Stap 6Serveer direct in mooi gesneden punten. |