BBQ Kippendijencake


Inspiratie https://melebest.nl/kippendijencake Mele Best BBQ en lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 Smokey's Chick BBQ Mix Rub
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 240
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


30
gr
BBQ kruiden
30
ml
BBQ saus
250
gr
Champignons
1
kg
Kippendij
3
teentjes
Knoflook
450
gr
Ontbijtspek
2
Paprika rood
2
Rode uien

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Cake vorm 30 cm
1
Kerntemperatuurmeter

Bereiding


Stap 1
Snij de champignons in schijfjes, snipper het uitje, gak de knoflook fijn en snij de paprika in stukjes.
Stap 2
Snij de kippendij in kleine stukjes en meng 20 gram van de BBQ kruiden er doorheen.
Stap 3
Leg in de cakevorm de ontbijtspek iets overlappend, van de bodem hangend over de rand, en zorg dat je de bovenkant straks kan dichtvouwen.
Stap 4
Smeer de onderkant in met wat BBQ saus en strooi er een beetje rub overheen.
Stap 5
Vul de cake vorm in lagen met eerst een laagje kippendij, laagje groenten, laagje kippendij, laagje groenten, beetje rub erover en als laatst weer wat kippendij.
Stap 6
Smeer de bovenkant in met wat BBQ saus en vouw de kippendijencake mooi dicht.
Stap 7
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius en leg de kippendijencake van het vuur af voor een indirecte verwarming. Steek een kerntemperatuurmeter erin en stel deze in op 58 graden Celsius.
Stap 8
Als de kermtemperatuur van 58 graden Celsius bereikt is dan het vocht afgieten en opvangen voor later gebruik.
Stap 9
Haal voorzichting de cake uit de vorm en leg deze terug op de BBQ.
Stap 10
Meng ondertussen wat BBQ saus met wat van het opgevangen vocht. Als de kerntemperatuur van 78 graden Celsius bereikt is smeer dan de cake in met dit mengsel en laat de BBQ saus nog een 20 minuutjes carameliseren.
Stap 11
Snij er mooie plakjes van.