BBQ Kippendijencake
Inspiratie https://melebest.nl/kippendijencake Mele Best BBQ en lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 Smokey's Chick BBQ Mix Rub | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 240 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
30
|
gr
|
BBQ kruiden |
30
|
ml
|
BBQ saus |
250
|
gr
|
Champignons |
1
|
kg
|
Kippendij |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
450
|
gr
|
Ontbijtspek |
2
|
Paprika rood | |
2
|
Rode uien |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Cake vorm 30 cm | |
1
|
Kerntemperatuurmeter |
Bereiding
Stap 1Snij de champignons in schijfjes, snipper het uitje, gak de knoflook fijn en snij de paprika in stukjes. |
Stap 2Snij de kippendij in kleine stukjes en meng 20 gram van de BBQ kruiden er doorheen. |
Stap 3Leg in de cakevorm de ontbijtspek iets overlappend, van de bodem hangend over de rand, en zorg dat je de bovenkant straks kan dichtvouwen. |
Stap 4Smeer de onderkant in met wat BBQ saus en strooi er een beetje rub overheen. |
Stap 5Vul de cake vorm in lagen met eerst een laagje kippendij, laagje groenten, laagje kippendij, laagje groenten, beetje rub erover en als laatst weer wat kippendij. |
Stap 6Smeer de bovenkant in met wat BBQ saus en vouw de kippendijencake mooi dicht. |
Stap 7Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius en leg de kippendijencake van het vuur af voor een indirecte verwarming. Steek een kerntemperatuurmeter erin en stel deze in op 58 graden Celsius. |
Stap 8Als de kermtemperatuur van 58 graden Celsius bereikt is dan het vocht afgieten en opvangen voor later gebruik. |
Stap 9Haal voorzichting de cake uit de vorm en leg deze terug op de BBQ. |
Stap 10Meng ondertussen wat BBQ saus met wat van het opgevangen vocht. Als de kerntemperatuur van 78 graden Celsius bereikt is smeer dan de cake in met dit mengsel en laat de BBQ saus nog een 20 minuutjes carameliseren. |
Stap 11Snij er mooie plakjes van. |