Macarons met frambozen vulling
Inspiratie https://www.eefkooktzo.nl/frambozen-macarons/ Eef kookt zo en https://www.suikerjunkie.nl/alle-recepten/basisrecept-macarons/ Suikerjunkie | |
Type | Taart & Gebak |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Matig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 10 |
Ingrediƫnten
Macaron |
|||
80
|
gr
|
Amandelmeel | |
2
|
Eiwitten | ||
50
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
150
|
gr
|
Poedersuiker | |
1
|
snufje
|
Zout | |
Macaronvulling |
|||
60
|
gr
|
Frambozen | |
30
|
gr
|
Poedersuiker | |
125
|
gr
|
Roomboter |
Hulpmiddelen
1
|
Bakpapier | |
1
|
Bakplaat | |
1
|
Garde | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Spatel | |
1
|
Spuitzak | |
1
|
Zeef |
Bereiding
Stap 1Deze bereiding is zonder een suikersiroop wat men een Italiaanse merengue noemt. Maakt het bereiden wat eenvoudiger. Ingrediƫnten nauwkeurig afwegen en op kamertemperatuur gebruiken. Oven exact op 140 graden (boven/onder warmte). Gebruik eventueel een (kern)temperatuur meter om dit te bereiken. In deze macarons is geen kleurstof gebruikt. Zorg dat je de eiwitten opklopt in een vetvrije schaal. |
Stap 2Zeef de amandelmeel en poedersuiker en meng ze goed door elkaar tot een homogeen mengsel. |
Stap 3Klop de eiwitten stijf en voeg op het laatst een snufje zout toe en het suiker. |
Stap 4Voeg het amandelmeel poedersuiker mix toe aan het eiwit en spatel het er voorzichtig doorheen. Spatel net zolang totdat het mengsel glimt en stop direct als het een beetje van de spatel afloopt als slierten. Dit is het moeilijkste deel, spatel niet te lang want dan haal je alle lucht uit het beslag en komt er geen voetje aan het koekje. |
Stap 5Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat met bakpapier. |
Stap 6Klop/tril de bakplaat even om de grote luchtbellen er een beetje uit te kloppen en laat dit zo'n 20 tot 30 minuten rusten. het beslag met droog zijn, niet meer aan je vingers plakken, als deze de oven in gaat. Dit zorgt ook voor het voetje, bovenkant is al een beetje hard en het rijst dan iets de hoogte in. |
Stap 7Verwarm de oven op 140 graden en bak ze voor 20 minuten. |
Stap 8Meng ondertussen de boter, de gezeefde frambozen, alleen het sap gebruiken, en het suiker met een garde tot een homogeen mengsel en doe deze in een spuitzak. |
Stap 9Als de macaron koekjes klaar zijn en afgekoeld zijn kan je de koekjes aan elkaar plakken. Doe een beetje vulling op een koekje en draai en druk het andere koekje er voorzichtig op. |
Stap 10Laat ze nog een beetje opstijven in de koelkast. De vulling wordt dan wat vaster en de koekjes wat zachter. |