Macarons met frambozen vulling


Inspiratie https://www.eefkooktzo.nl/frambozen-macarons/ Eef kookt zo en https://www.suikerjunkie.nl/alle-recepten/basisrecept-macarons/ Suikerjunkie
Type Taart & Gebak
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 30
Kooktijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4
Aantal stuks 10

Ingrediƫnten


Macaron

80
gr
Amandelmeel
2
Eiwitten
50
gr
Fijne kristalsuiker
150
gr
Poedersuiker
1
snufje
Zout

Macaronvulling

60
gr
Frambozen
30
gr
Poedersuiker
125
gr
Roomboter

Hulpmiddelen


1
Bakpapier
1
Bakplaat
1
Garde
1
Kerntemperatuurmeter
1
Spatel
1
Spuitzak
1
Zeef

Bereiding


Stap 1
Deze bereiding is zonder een suikersiroop wat men een Italiaanse merengue noemt. Maakt het bereiden wat eenvoudiger. Ingrediƫnten nauwkeurig afwegen en op kamertemperatuur gebruiken. Oven exact op 140 graden (boven/onder warmte). Gebruik eventueel een (kern)temperatuur meter om dit te bereiken. In deze macarons is geen kleurstof gebruikt. Zorg dat je de eiwitten opklopt in een vetvrije schaal.
Stap 2
Zeef de amandelmeel en poedersuiker en meng ze goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
Stap 3
Klop de eiwitten stijf en voeg op het laatst een snufje zout toe en het suiker.
Stap 4
Voeg het amandelmeel poedersuiker mix toe aan het eiwit en spatel het er voorzichtig doorheen. Spatel net zolang totdat het mengsel glimt en stop direct als het een beetje van de spatel afloopt als slierten. Dit is het moeilijkste deel, spatel niet te lang want dan haal je alle lucht uit het beslag en komt er geen voetje aan het koekje.
Stap 5
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat met bakpapier.
Stap 6
Klop/tril de bakplaat even om de grote luchtbellen er een beetje uit te kloppen en laat dit zo'n 20 tot 30 minuten rusten. het beslag met droog zijn, niet meer aan je vingers plakken, als deze de oven in gaat. Dit zorgt ook voor het voetje, bovenkant is al een beetje hard en het rijst dan iets de hoogte in.
Stap 7
Verwarm de oven op 140 graden en bak ze voor 20 minuten.
Stap 8
Meng ondertussen de boter, de gezeefde frambozen, alleen het sap gebruiken, en het suiker met een garde tot een homogeen mengsel en doe deze in een spuitzak.
Stap 9
Als de macaron koekjes klaar zijn en afgekoeld zijn kan je de koekjes aan elkaar plakken. Doe een beetje vulling op een koekje en draai en druk het andere koekje er voorzichtig op.
Stap 10
Laat ze nog een beetje opstijven in de koelkast. De vulling wordt dan wat vaster en de koekjes wat zachter.