BBQ Bavette Carpaccio Style
Inspiratie https://www.leeeke.nl/blog/index.php/2022/01/05/bavette-rollade-carpaccio-style-bbq/ @Leeeke's BBQ & More | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 75 |
Moeilijkheidsgraad | Matig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
kg
|
Bavette |
15
|
plakken
|
Chorizo |
125
|
gr
|
Parmezaanse kaas |
100
|
gr
|
Pesto Groen |
50
|
gr
|
Pijnboompitten |
100
|
gr
|
Spinazie |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Rookhout (appel of kersen) | |
1
|
Slagerstouw |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming rond de 120-130 graden Celsius. |
Stap 2Vlinder de bavette door de helft zodat je hem open kan klappen. Leg hem neer met de draad lopend van links naar rechts zodat we later bij het aansnijden loodrecht op de draad snijden. |
Stap 3Smeer geheel in met de pesto, daarna voor de helft beleggen met de chorizo, dan de spinazie over het geheel en de parmezaanse kaas. Hou de zijkanten vrij voor een paar centimeter. |
Stap 4Bak de pijnboompitten in een steelpan en verdeel deze er ook over. |
Stap 5Rol op en verbind met slagerstouw. Strooi peper en zout erover. |
Stap 6Leg de bavette van het vuur af en leg een pakketje met rookhout erbij. Verwarm tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. |
Stap 7Stook de BBQ op met wat houtskool en grill de bavette mooi bruin. |
Stap 8Laat hem even rusten onder een schone theedoek. |
Stap 9Snij hem in plakken en dien op. |