BBQ Bavette Carpaccio Style


Inspiratie https://www.leeeke.nl/blog/index.php/2022/01/05/bavette-rollade-carpaccio-style-bbq/ @Leeeke's BBQ & More
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 75
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
kg
Bavette
15
plakken
Chorizo
125
gr
Parmezaanse kaas
100
gr
Pesto Groen
50
gr
Pijnboompitten
100
gr
Spinazie

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Rookhout (appel of kersen)
1
Slagerstouw

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming rond de 120-130 graden Celsius.
Stap 2
Vlinder de bavette door de helft zodat je hem open kan klappen. Leg hem neer met de draad lopend van links naar rechts zodat we later bij het aansnijden loodrecht op de draad snijden.
Stap 3
Smeer geheel in met de pesto, daarna voor de helft beleggen met de chorizo, dan de spinazie over het geheel en de parmezaanse kaas. Hou de zijkanten vrij voor een paar centimeter.
Stap 4
Bak de pijnboompitten in een steelpan en verdeel deze er ook over.
Stap 5
Rol op en verbind met slagerstouw. Strooi peper en zout erover.
Stap 6
Leg de bavette van het vuur af en leg een pakketje met rookhout erbij. Verwarm tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius.
Stap 7
Stook de BBQ op met wat houtskool en grill de bavette mooi bruin.
Stap 8
Laat hem even rusten onder een schone theedoek.
Stap 9
Snij hem in plakken en dien op.