BBQ Soto Ajam in de DO (glutenvrij)
Inspiratie https://erik-verhoeven.nl/recipe/saoto-ajam/ EriXite | |
Type | Soep |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
Aardappelen vastkokende | |
2
|
Eieren | |
3
|
cm
|
Gember |
300
|
gr
|
Kippendij |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
3
|
tl
|
Koenjit (geelwortel) |
5
|
Poeroetblad | |
1
|
Prei | |
3
|
Sereh (citroengras) | |
125
|
gr
|
Tauge |
1
|
Ui | |
1500
|
ml
|
Water |
2
|
el
|
Zonnebloemolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Dutch oven | |
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan en zet de Dutch Oven(DO) erop. |
Stap 2Snipper het uitje, hak de knoflook en gember fijn en fruit deze aan in de zonebloemolie met de koenjit erbij. |
Stap 3Doe het water erbij, de kippendijen erin, het poeroet blad. Kneus de sereh stengels door met de achterkant van een mes er op te slaan en voeg deze toe. |
Stap 4Maak de prei schoon en snij deze fijn en voeg toe aan de soep. |
Stap 5Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes (1 cm). |
Stap 6Na 30 minuten pruttelen haal de kippendij eruit en pull het uit elkaar. Doe deze terug in de bouillon met de aardappelen. Maak op smaak met wat zwarte peper en zout. |
Stap 7Kook de eieren, pel ze en halveer ze. |
Stap 8Verdeel de tauge in de kommetjes en doe de soep eroverheen. Leg in elk kommetje een half eitje. |
Stap 9Lekker met wat zoete ketjap, beetje sambel en gebakken uitjes. |