BBQ Soto Ajam in de DO (glutenvrij)


Inspiratie https://erik-verhoeven.nl/recipe/saoto-ajam/ EriXite
Type Soep
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
Aardappelen vastkokende
2
Eieren
3
cm
Gember
300
gr
Kippendij
3
teentjes
Knoflook
3
tl
Koenjit (geelwortel)
5
Poeroetblad
1
Prei
3
Sereh (citroengras)
125
gr
Tauge
1
Ui
1500
ml
Water
2
el
Zonnebloemolie
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Dutch oven
1
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan en zet de Dutch Oven(DO) erop.
Stap 2
Snipper het uitje, hak de knoflook en gember fijn en fruit deze aan in de zonebloemolie met de koenjit erbij.
Stap 3
Doe het water erbij, de kippendijen erin, het poeroet blad. Kneus de sereh stengels door met de achterkant van een mes er op te slaan en voeg deze toe.
Stap 4
Maak de prei schoon en snij deze fijn en voeg toe aan de soep.
Stap 5
Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes (1 cm).
Stap 6
Na 30 minuten pruttelen haal de kippendij eruit en pull het uit elkaar. Doe deze terug in de bouillon met de aardappelen. Maak op smaak met wat zwarte peper en zout.
Stap 7
Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
Stap 8
Verdeel de tauge in de kommetjes en doe de soep eroverheen. Leg in elk kommetje een half eitje.
Stap 9
Lekker met wat zoete ketjap, beetje sambel en gebakken uitjes.