BBQ Pulled Chicken in de DO


Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 BBQ Kruiden en https://keesieaandekook.nl/recipe/112 BBQ saus
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 10
Wachttijd (min) 120
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


30
gr
BBQ kruiden
500
ml
Kippenbouillon
1.5
kg
Kippendij
2
el
Olijfolie
70
gr
Tomatenpuree

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Dutch oven
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Strooi de BBQ kruiden over de kippendij en laat deze even intrekken voor een paar uurtjes in de koelkast.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor verwarming 150 graden Celsius.
Stap 3
Leg de kippendij eerst boven de kolen om ze om en om even aan te bakken.
Stap 4
Plaats de dutch oven (DO) erbij en bak de tomaten puree even aan in wat olijfolie. Doe daarna de kippen bouillon erbij.
Stap 5
Als de kip beide kanten goed gebakken is kan deze in de DO. Doe de deksel erop en sudder voor nog een uurtje. Af en toe even doorroeren.
Stap 6
De kip valt vanzelf uit elkaar dus pullen gaat vanzelf.
Stap 7
Lekker met BBQ Saus.