BBQ Pulled Chicken in de DO
Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 BBQ Kruiden en https://keesieaandekook.nl/recipe/112 BBQ saus | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
30
|
gr
|
BBQ kruiden |
500
|
ml
|
Kippenbouillon |
1.5
|
kg
|
Kippendij |
2
|
el
|
Olijfolie |
70
|
gr
|
Tomatenpuree |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Dutch oven | |
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Strooi de BBQ kruiden over de kippendij en laat deze even intrekken voor een paar uurtjes in de koelkast. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor verwarming 150 graden Celsius. |
Stap 3Leg de kippendij eerst boven de kolen om ze om en om even aan te bakken. |
Stap 4Plaats de dutch oven (DO) erbij en bak de tomaten puree even aan in wat olijfolie. Doe daarna de kippen bouillon erbij. |
Stap 5Als de kip beide kanten goed gebakken is kan deze in de DO. Doe de deksel erop en sudder voor nog een uurtje. Af en toe even doorroeren. |
Stap 6De kip valt vanzelf uit elkaar dus pullen gaat vanzelf. |
Stap 7Lekker met BBQ Saus. |