BBQ Cinneman Rolls in de DO
https://www.youtube.com/embed/w5mT01qXdUo | |
Type | Nagerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
500
|
gr
|
Bloem |
100
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
1
|
zakje
|
Droge gist |
2
|
el
|
Kaneel |
50
|
gr
|
Krenten |
300
|
ml
|
Melk |
30
|
gr
|
Pecannoten |
300
|
gr
|
Roomboter |
2
|
el
|
Suiker |
20
|
ml
|
Water |
1
|
snufje
|
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
2
|
stuks
|
Bakpapier |
1
|
Dutch oven | |
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, 20 gram van de roomboter, het zout en het melk en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor minimaal 1 uur. Langer mag ook. |
Stap 2Rol het deeg uit. Smeer in met de roomboter. Voeg de suiker, pecan noten, krenten toe verdeel de kaneel eroverheen. |
Stap 3Rol op, snij in stukken en leg deze in de DO bekleed met bakpapier. |
Stap 4Zet de DO op wat hete briketten, doe de deksel erop en leg daarboven op ook wat hete briketten. Na een 45 minuten is het gaar. |
Stap 5Lekker met een caramelroom saus, een glazuur of schenkstroop. Deze kan je erop doen als de pan nog warm is. |