BBQ Cinneman Rolls in de DO


https://www.youtube.com/embed/w5mT01qXdUo
Type Nagerecht
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 120
Kooktijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


500
gr
Bloem
100
gr
Bruine basterdsuiker
1
zakje
Droge gist
2
el
Kaneel
50
gr
Krenten
300
ml
Melk
30
gr
Pecannoten
300
gr
Roomboter
2
el
Suiker
20
ml
Water
1
snufje
Zout

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
2
stuks
Bakpapier
1
Dutch oven
1
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, 20 gram van de roomboter, het zout en het melk en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor minimaal 1 uur. Langer mag ook.
Stap 2
Rol het deeg uit. Smeer in met de roomboter. Voeg de suiker, pecan noten, krenten toe verdeel de kaneel eroverheen.
Stap 3
Rol op, snij in stukken en leg deze in de DO bekleed met bakpapier.
Stap 4
Zet de DO op wat hete briketten, doe de deksel erop en leg daarboven op ook wat hete briketten. Na een 45 minuten is het gaar.
Stap 5
Lekker met een caramelroom saus, een glazuur of schenkstroop. Deze kan je erop doen als de pan nog warm is.