BBQ Pizza met Aubergine en Sardientjes


Pizza Melanzana Sardine ( https://www.keesieaandekook.nl/recipe/155 sardientjes ).
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 8
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 1

Ingrediƫnten


1
Aubergine
7
gr
Droge gist
100
ml
Gepelde tomaten
1
Italiaanse kruiden
50
gr
Kaas (jong)
2
el
Olijfolie
25
gr
Parmigiano Reggiano
500
gr
Pizzabloem OO
1
Rode ui
150
gr
Sardientjes filet
325
ml
Water
1
snufje
Zout

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Pizza steen

Bereiding


Stap 1
Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor minimaal 1 uur. Langer mag ook.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 260 graden Celsius en leg de pizza steen erop. Laat de pizzasteen langzaam opwarmen en leg deze zo hoog mogelijk zodat de warmte goed via de deksel op de pizza komt. Leg er dus eventueel een paar bakstenen onder.
Stap 3
Snij de aubergine in plakjes en bak deze even beide kanten. Snij de ui in halve ringen
Stap 4
Heb je verse sardientjes, maak ze schoon en bak ze even beide kanten en haal de filet er mooi af.
Stap 5
Maak van een bolletje deeg een mooie bodem. Doe dit met de hand om de lucht in het deeg te houden. Doe er wat tomaten saus op, de aubergine, sardientjes om en om. Daarna de uitjes, kaas en Italiaanse kruiden.
Stap 6
Bak de pizza en voeg op het laatst nog wat parmezaanse kaas toe.