BBQ Pizza met Aubergine en Sardientjes
Pizza Melanzana Sardine ( https://www.keesieaandekook.nl/recipe/155 sardientjes ). | |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 8 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 1 |
Ingrediƫnten
1
|
Aubergine | |
7
|
gr
|
Droge gist |
100
|
ml
|
Gepelde tomaten |
1
|
Italiaanse kruiden | |
50
|
gr
|
Kaas (jong) |
2
|
el
|
Olijfolie |
25
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
500
|
gr
|
Pizzabloem OO |
1
|
Rode ui | |
150
|
gr
|
Sardientjes filet |
325
|
ml
|
Water |
1
|
snufje
|
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Pizza steen |
Bereiding
Stap 1Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor minimaal 1 uur. Langer mag ook. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 260 graden Celsius en leg de pizza steen erop. Laat de pizzasteen langzaam opwarmen en leg deze zo hoog mogelijk zodat de warmte goed via de deksel op de pizza komt. Leg er dus eventueel een paar bakstenen onder. |
Stap 3Snij de aubergine in plakjes en bak deze even beide kanten. Snij de ui in halve ringen |
Stap 4Heb je verse sardientjes, maak ze schoon en bak ze even beide kanten en haal de filet er mooi af. |
Stap 5Maak van een bolletje deeg een mooie bodem. Doe dit met de hand om de lucht in het deeg te houden. Doe er wat tomaten saus op, de aubergine, sardientjes om en om. Daarna de uitjes, kaas en Italiaanse kruiden. |
Stap 6Bak de pizza en voeg op het laatst nog wat parmezaanse kaas toe. |