BBQ Shotgun Shells


Type Snack
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6
Aantal stuks 18

Ingrediƫnten


5
el
BBQ saus
5
plakken
Cheddar Kaas
1
Ei
500
gr
Gehakt half om half
50
gr
Geraspte jonge kaas
1
el
Italiaanse kruiden
1
JalapeƱo pepers
3
el
Ketjap Manis
1
bolletje
Mozzarella
20
plakken
Ontbijtspek
1
Rode ui
3
el
Tomatenketchup
Water

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 130-140 graden Celsius.
Stap 2
Snipper het uitje en snij de jalapeno peper fijn en voeg deze toe aan het gehakt samen met de kaas, ketjap, ei, ketchup en kruiden. Meng goed. Voeg geen zout toe. De kaas en spek zijn al zout genoeg,
Stap 3
Vul de cannelloni voor de helft met gehakt, stukje mozzarella en verder met gehakt.
Stap 4
Omwikkel deze met de ontbijtspek.
Stap 5
Leg ze voor een uurtje op de BBQ. Spray ze een paar keer tussendoor in met wat water.
Stap 6
Smeer ze in, beide kanten, met wat BBQ saus en laat ze nog een half uurtje liggen.
Stap 7
Als ze zacht zijn leg dan een plakje cheddar kaas van 2 cm om de shell mooi te maken. Als de kaas een beetje gesmolten is kan je ze er af halen.