Aardappel Tortilla
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Spaans |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 40 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
700
|
gr
|
Aardappelen Kruimige |
3
|
el
|
Boter |
5
|
Eieren | |
1
|
Ui | |
1
|
Zout | |
1
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Schil de aardappelen, snij in schijfjes en kook deze voor 10 minuutjes met een beetje zout en giet ze af. |
Stap 2Snij het uitje in stukjes en fruit deze aan in de boter. Bak de aardappelschijfjes even mee. |
Stap 3Doe de eieren in een schaal, klust deze en voeg de aardappelen en uitjes toe. Meng goed. Voeg nog wat zwarte peper toe. |
Stap 4Doe wat nieuwe boter in de pan en doe dit mengsel erin. Druk een beetje aan en bak op middel hoog vuur. Zorg dat de bodem niet verbrand, |
Stap 5Pak een tweede pan met een beetje boter en draai daarin de tortilla in om en bak die kant ook even mooi bruin. |
Stap 6Snij in mooie taartpuntjes. |