Aardappel muffins
| Type | Bijgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Kooktijd (min) | 15 |
| Oventijd (min) | 40 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
| Aantal stuks | 12 |
Ingrediënten
|
1
|
kg
|
Aardappelen Kruimige |
|
1
|
el
|
Boter |
|
1
|
Ei | |
|
50
|
gr
|
Geraspte kaas |
|
1
|
Jalapeño pepers | |
|
2
|
Lente uitjes | |
|
150
|
gr
|
Paturain |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Hulpmiddelen
|
1
|
Bakpapier | |
|
1
|
Bakplaat | |
|
1
|
Muffin bakvorm |
Bereiding
Stap 1Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze gaar met een beetje zout. Giet af en prak de aardappelen een beetje. |
Stap 2Hak de jalapeño peper fijn, snij de lente uitjes in ringetjes en voeg deze toe samen met de ei, kaas en paturain. Meng goed. |
Stap 3Boter de muffinvorm goed in en vul de vorm met de aardappelmix. |
Stap 4Bak af op 200 graden Celsius voor 30 minuten. |
Stap 5Maak met een mesje de muffins een beetje los en bak ze nog voor 10 minuten. Keer de vorm om op een bakplaat met bakpapier. |