Thaise stamppot met slavink


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
kg
Aardappelen Kruimige
3
el
Boter
2
Groentebouillonblokje
3
el
Olijfolie
100
gr
Paksoi
1
Rode ui
50
gr
Shiitakes
4
Slavink
50
gr
Sugarsnaps
50
gr
Tauge
500
Water

Bereiding


Stap 1
Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook deze in het water met de groentebouillon.
Stap 2
Hak de paksoi ik stukjes, de shiitakes in plakjes, snipper het uitje grof. Roerbak deze even in wat olijfolie. Voeg de tauge en sugarsnaps toe.
Stap 3
Bak in wat boter de slavinken in 20 minuten. Keer ze af en toe om. Bewaar de jus.
Stap 4
Als de aardappelen gaar zijn iets van het water afgieten. Prak ze daarna wat fijner. Voeg de geroerbakte groente toe en meng samen.
Stap 5
Serveer de stamppot met de slavink en de jus.