Thaise stamppot met slavink
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
kg
|
Aardappelen Kruimige |
3
|
el
|
Boter |
2
|
Groentebouillonblokje | |
3
|
el
|
Olijfolie |
100
|
gr
|
Paksoi |
1
|
Rode ui | |
50
|
gr
|
Shiitakes |
4
|
Slavink | |
50
|
gr
|
Sugarsnaps |
50
|
gr
|
Tauge |
500
|
Water |
Bereiding
Stap 1Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook deze in het water met de groentebouillon. |
Stap 2Hak de paksoi ik stukjes, de shiitakes in plakjes, snipper het uitje grof. Roerbak deze even in wat olijfolie. Voeg de tauge en sugarsnaps toe. |
Stap 3Bak in wat boter de slavinken in 20 minuten. Keer ze af en toe om. Bewaar de jus. |
Stap 4Als de aardappelen gaar zijn iets van het water afgieten. Prak ze daarna wat fijner. Voeg de geroerbakte groente toe en meng samen. |
Stap 5Serveer de stamppot met de slavink en de jus. |