BBQ Glutenvrije Zwolsche Stoof in de DO


Lekker met verse https://www.keesieaandekook.nl/recipe/59 frietjes
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 210
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


4
el
Aceto Balsamico
4
el
Appelstroop
8
stuks
Kastagne champignons
2
el
Kruidenmix Zwolse stoof Jonnie Boer
50
gr
Roomboter
350
ml
Struik Krachtbouillon Rund
1500
gr
Sukadelappen
3
Uien
150
ml
Water

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor directe verhitting 180 graden Celsius en bak de sukade boven het vuur even beide kanten goed aan.
Stap 2
Haal het vlees van de BBQ en snij de sukade lappen wat kleiner. Uiteindelijk valt het vanzelf uit elkaar. Snij de uien in halve ringetjes en de champignons in schijfjes.
Stap 3
Zet de DO op de BBQ, als deze er nog niet op stond, en doe de olijfolie in de DO en fruit de uien even aan. Voeg de balsamico azijn, kruidenmix, de appelstroop, champignons en de bouillon. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Voeg eventueel nog water toe als het vlees nog niet onder staat. De deksel kan op de DO.
Stap 4
Laat de BBQ afkoelen tot 110 graden celsius. Laat deze nog minimaal 3 uur sudderen.
Stap 5
Zorg dat je ingrediƫnten geen gluten bevatten. Zwolsche stoof kruidenmix van Jonnie Boer is een kruidenmix van kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflookpoeder, korianderzaad en nootmuskaat.
Stap 6
Roer af en toe door en voeg als laatst de roomboter toe.
Stap 7
Lekker met verse frietjes.