BBQ Glutenvrije Zwolsche Stoof in de DO
Lekker met verse https://www.keesieaandekook.nl/recipe/59 frietjes | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 210 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
4
|
el
|
Aceto Balsamico |
4
|
el
|
Appelstroop |
8
|
stuks
|
Kastagne champignons |
2
|
el
|
Kruidenmix Zwolse stoof Jonnie Boer |
50
|
gr
|
Roomboter |
350
|
ml
|
Struik Krachtbouillon Rund |
1500
|
gr
|
Sukadelappen |
3
|
Uien | |
150
|
ml
|
Water |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor directe verhitting 180 graden Celsius en bak de sukade boven het vuur even beide kanten goed aan. |
Stap 2Haal het vlees van de BBQ en snij de sukade lappen wat kleiner. Uiteindelijk valt het vanzelf uit elkaar. Snij de uien in halve ringetjes en de champignons in schijfjes. |
Stap 3Zet de DO op de BBQ, als deze er nog niet op stond, en doe de olijfolie in de DO en fruit de uien even aan. Voeg de balsamico azijn, kruidenmix, de appelstroop, champignons en de bouillon. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Voeg eventueel nog water toe als het vlees nog niet onder staat. De deksel kan op de DO. |
Stap 4Laat de BBQ afkoelen tot 110 graden celsius. Laat deze nog minimaal 3 uur sudderen. |
Stap 5Zorg dat je ingrediƫnten geen gluten bevatten. Zwolsche stoof kruidenmix van Jonnie Boer is een kruidenmix van kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflookpoeder, korianderzaad en nootmuskaat. |
Stap 6Roer af en toe door en voeg als laatst de roomboter toe. |
Stap 7Lekker met verse frietjes. |