Asperges met beenham en kruimelei


Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 40
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
kg
Asperges
500
gr
Beenham
6
Eieren
1
bosje
Peterselie
150
gr
Roomboter
Zout

Bereiding


Stap 1
Schil de asperges met dunschiller begin 2 cm. onder de kop van de asperge en snijd 1,5 cm van de onderkant af.
Stap 2
Kook de asperges met wat zout gedurende 5 tot 7 min. Laat de asperges in de pan nog 15 min. na garen en laat de asperges uitlekken.
Stap 3
Braad de beenham rondom bruin en leg deze in de oven voor 20 minuten.
Stap 4
Leg de asperges op bord met aan de onderkant de plak warme beenham en bij de kopjes de hard gekookte verkruimelde eieren en lepel er wat gesmolten boter over en garneer met gehakte peterselie.