Asperges met beenham en kruimelei
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 40 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
kg
|
Asperges |
500
|
gr
|
Beenham |
6
|
Eieren | |
1
|
bosje
|
Peterselie |
150
|
gr
|
Roomboter |
Zout |
Bereiding
Stap 1Schil de asperges met dunschiller begin 2 cm. onder de kop van de asperge en snijd 1,5 cm van de onderkant af. |
Stap 2Kook de asperges met wat zout gedurende 5 tot 7 min. Laat de asperges in de pan nog 15 min. na garen en laat de asperges uitlekken. |
Stap 3Braad de beenham rondom bruin en leg deze in de oven voor 20 minuten. |
Stap 4Leg de asperges op bord met aan de onderkant de plak warme beenham en bij de kopjes de hard gekookte verkruimelde eieren en lepel er wat gesmolten boter over en garneer met gehakte peterselie. |