Jambalaya met kip, salami en garnalen


Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/148 Cajun kruiden
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 50
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6

Ingrediƫnten


100
gr
Bospeen
3
tl
Cajun kruiden
50
gr
Doperwten
450
gr
Gepelde garnalen
1
blikje
Gepelde tomaten
100
gr
Kastagne champignons
300
ml
Kippenbouillon
450
gr
Kippenhaasjes
3
teentjes
Knoflook
2
Laurierblad
3
Lente uitjes
2
el
Olijfolie
2
takjes
Oregano
1
Paprika rood
3
el
Peterselie
150
gr
Rijst
1
Rode ui
100
gr
Salami
2
takjes
Tijm
200
gr
Tomatenblokjes
1
blikje
Tomatenpuree

Bereiding


Stap 1
Snij de lente uitje in ringetjes, hak de peterselie fijn en zet apart.
Stap 2
Snipper het uitje, snij de paprika ik stukjes, champignons in plakjes, hak de knoflook fijn en bospeen ik stukjes.
Stap 3
Doe in een grote braadpan de olijfolie en fruit de ui, met de knoflook. Voeg daarna de bospeen, champignons en de paprika toe. Voeg de helft van de cajun kruiden toe.
Stap 4
Snij of knip de kippenhaasjes in stukjes en bak deze mee. Indien je rauwe garnalen hebt bak deze mee totdat deze roze zijn. Garnalen die al gekookt zijn kan je op het laatst toevoegen.
Stap 5
Haal uit de pan en zet opzij.
Stap 6
In een beetje olijfolie bak de tomatenpuree aan om te ontzuren. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de gepelde tomaten stukjes toe. Was de rijst en voeg de rijst toe en kook totdat de rijst gaar is. Voeg de overige cajun kruiden toe. Hak de tijm en oregano fijn en voeg toe.
Stap 7
Voeg de kip met groenten toe en meng goed.
Stap 8
Snij de salami in halve plakjes en voeg toe.
Stap 9
Laat nog even pruttelen voor een kleine 10 minuten. Voeg de lente uitjes en peterselie toe.