Jambalaya met kip, salami en garnalen
Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/148 Cajun kruiden | |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 50 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Ingrediƫnten
100
|
gr
|
Bospeen |
3
|
tl
|
Cajun kruiden |
50
|
gr
|
Doperwten |
450
|
gr
|
Gepelde garnalen |
1
|
blikje
|
Gepelde tomaten |
100
|
gr
|
Kastagne champignons |
300
|
ml
|
Kippenbouillon |
450
|
gr
|
Kippenhaasjes |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
Laurierblad | |
3
|
Lente uitjes | |
2
|
el
|
Olijfolie |
2
|
takjes
|
Oregano |
1
|
Paprika rood | |
3
|
el
|
Peterselie |
150
|
gr
|
Rijst |
1
|
Rode ui | |
100
|
gr
|
Salami |
2
|
takjes
|
Tijm |
200
|
gr
|
Tomatenblokjes |
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
Bereiding
Stap 1Snij de lente uitje in ringetjes, hak de peterselie fijn en zet apart. |
Stap 2Snipper het uitje, snij de paprika ik stukjes, champignons in plakjes, hak de knoflook fijn en bospeen ik stukjes. |
Stap 3Doe in een grote braadpan de olijfolie en fruit de ui, met de knoflook. Voeg daarna de bospeen, champignons en de paprika toe. Voeg de helft van de cajun kruiden toe. |
Stap 4Snij of knip de kippenhaasjes in stukjes en bak deze mee. Indien je rauwe garnalen hebt bak deze mee totdat deze roze zijn. Garnalen die al gekookt zijn kan je op het laatst toevoegen. |
Stap 5Haal uit de pan en zet opzij. |
Stap 6In een beetje olijfolie bak de tomatenpuree aan om te ontzuren. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de gepelde tomaten stukjes toe. Was de rijst en voeg de rijst toe en kook totdat de rijst gaar is. Voeg de overige cajun kruiden toe. Hak de tijm en oregano fijn en voeg toe. |
Stap 7Voeg de kip met groenten toe en meng goed. |
Stap 8Snij de salami in halve plakjes en voeg toe. |
Stap 9Laat nog even pruttelen voor een kleine 10 minuten. Voeg de lente uitjes en peterselie toe. |