Kruidenmixen


Smokey's Chick Mix BBQ Rub, Cajun, Gyros, Döner, Basis BBQ Rub
Bereidingstijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


Smokeys Chick Mix BBQ Rub

2
el
Basilicum
20
gr
Bruine basterdsuiker
1
tl
Chilipoeder
60
gr
Citroen Peper Kruiden
50
gr
Fijne kristalsuiker
30
gr
Knoflookpoeder
20
gr
Paprikapoeder gerookt
40
gr
Paprikapoeder zoet
1
el
Rozemarijn
1
el
Tijm
20
gr
Uienpoeder
1
gr
Zout
1
el
Zwarte peper

Cajun kruidenmix

1
tl
Bruine basterdsuiker
1
tl
Cayenne peper
2
tl
Chilipoeder
3
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Oregano
2
el
Paprikapoeder zoet
1.5
tl
Tijm
2
tl
Uienpoeder
2
tl
Zout
0.5
tl
Zwarte peper

Basis Barbecue Rub (varken/kip)

60
gr
Bruine basterdsuiker
1
tl
Cayenne peper
2
tl
Knoflookpoeder
35
gr
Paprikapoeder zoet
2
tl
Uienpoeder
70
gr
Zeezout
3
el
Zwarte peper

Döner kruiden mix

1
tl
Cayenne peper
0.5
tl
Kaneel
2
tl
Knoflookpoeder
1.5
tl
Komijn (djinten)
0.5
tl
Koriander (ketoembar)
1
tl
Oregano
1
el
Paprikapoeder zoet
1
tl
Tijm
1
tl
Uienpoeder
2
tl
Zout

Gyros kruiden mix

12
gr
Knoflookpoeder
12
gr
Komijn (djinten)
5
gr
Oregano
15
gr
Paprikapoeder zoet
4
gr
Selderijzout
2
gr
Tijm
10
gr
Uienpoeder
30
gr
Zeezout
8
gr
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
In een mortier de groffe kruiden zoals grof zout en zwarte peper goed fijnmalen en alles in verhouding goed mengen.