Pulled Pork Bitterballen
Inspiratie https://melebest.nl/pulled-pork-bitterbal/ Mele Best BBQ | |
Type | Borrelhapje |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 50 |
Kooktijd (min) | 6 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Aantal stuks | 34 |
Ingrediƫnten
200
|
Bloem | |
2
|
Eidooiers | |
6
|
Eiwitten | |
4
|
blaadjes
|
Gelatine |
150
|
gr
|
Paneermeel |
2
|
el
|
Peterselie |
500
|
gr
|
Pulled Pork |
80
|
gr
|
Roomboter |
50
|
ml
|
Slagroom |
350
|
ml
|
Struik Krachtbouillon Rund |
150
|
ml
|
Water |
Hulpmiddelen
1
|
Frietpan met verse plantaardige olie | |
1
|
Garde | |
1
|
Ijsschep | |
1
|
Pan met dikke bodem | |
1
|
Schaaltjes |
Bereiding
Stap 1Leg de gelatineblaadjes in koud water. |
Stap 2Voor der roux smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en voeg pakweg 100 gram bloem toe. Laat de bloem garen, wit worden, en zorg dat deze niet verbrand. Blijf continu goed roeren. |
Stap 3Voeg dan de bouillon en water beetje bij beetje toe en blijf goed roeren. Breng aan de kook en laat de saus inbinden. |
Stap 4Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de saus en roer goed door. |
Stap 5Meng de ei dooiers met de slagroom en klop deze goed door. Voeg deze daarna toe aan de saus en roer goed door. |
Stap 6Snij de pulled pork fijn en voeg deze toe aan de saus. samen met de peterselie en roer goed door. Dit is de ragout met pulled pork. |
Stap 7Doe de ragout in een schaal en laat deze een nacht goed koelen. |
Stap 8Leg de andere helft van de bloem in een schaal. De eiwitten in een tweede schaal en de paneer meel in een derde schaal. |
Stap 9Pak een ijsschep en maak mooie bolletjes van de ragout. Bol mooi op en haal deze door de bloem, eiwit en vervolgens de paneel meel. Laat de bitterballen nog even opstijven voordat je ze afbakt in 170 graden frituurvet totdat ze mooi goud bruin zijn. |
Stap 10Indien de bitterballen gemaakt zijn van verse pulled pork kan je ze nog invriezen. |