Pulled Pork Bitterballen


Inspiratie https://melebest.nl/pulled-pork-bitterbal/ Mele Best BBQ
Type Borrelhapje
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 50
Kooktijd (min) 6
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8
Aantal stuks 34

Ingrediƫnten


200
Bloem
2
Eidooiers
6
Eiwitten
4
blaadjes
Gelatine
150
gr
Paneermeel
2
el
Peterselie
500
gr
Pulled Pork
80
gr
Roomboter
50
ml
Slagroom
350
ml
Struik Krachtbouillon Rund
150
ml
Water

Hulpmiddelen


1
Frietpan met verse plantaardige olie
1
Garde
1
Ijsschep
1
Pan met dikke bodem
1
Schaaltjes

Bereiding


Stap 1
Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Stap 2
Voor der roux smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en voeg pakweg 100 gram bloem toe. Laat de bloem garen, wit worden, en zorg dat deze niet verbrand. Blijf continu goed roeren.
Stap 3
Voeg dan de bouillon en water beetje bij beetje toe en blijf goed roeren. Breng aan de kook en laat de saus inbinden.
Stap 4
Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de saus en roer goed door.
Stap 5
Meng de ei dooiers met de slagroom en klop deze goed door. Voeg deze daarna toe aan de saus en roer goed door.
Stap 6
Snij de pulled pork fijn en voeg deze toe aan de saus. samen met de peterselie en roer goed door. Dit is de ragout met pulled pork.
Stap 7
Doe de ragout in een schaal en laat deze een nacht goed koelen.
Stap 8
Leg de andere helft van de bloem in een schaal. De eiwitten in een tweede schaal en de paneer meel in een derde schaal.
Stap 9
Pak een ijsschep en maak mooie bolletjes van de ragout. Bol mooi op en haal deze door de bloem, eiwit en vervolgens de paneel meel. Laat de bitterballen nog even opstijven voordat je ze afbakt in 170 graden frituurvet totdat ze mooi goud bruin zijn.
Stap 10
Indien de bitterballen gemaakt zijn van verse pulled pork kan je ze nog invriezen.