Tom Kha Kai
| Lekker met basmati rijst | |
| Type | Soep |
| Bereidingstijd (min) | 15 |
| Kooktijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
3
|
Bospeen | |
|
100
|
gr
|
Champignons |
|
1
|
tl
|
Chilipoeder |
|
1
|
cm
|
Gember |
|
400
|
gr
|
Kippendij |
|
2
|
teentjes
|
Knoflook |
|
200
|
ml
|
Kokosmelk (santen) |
|
50
|
gr
|
Kokosrasp |
|
1
|
tl
|
Laos |
|
1
|
Limoen | |
|
4
|
el
|
Oestersaus |
|
2
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
Paprika groen | |
|
1
|
Paprika rood | |
|
1
|
Sereh (citroengras) | |
|
1
|
Ui | |
|
750
|
ml
|
Water |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Hak de gember en knoflook heel fijn en fruit deze aan in de olijfolie. |
Stap 2Snipper het uitje en fruit deze mee aan. Voeg een beetje zout toe. |
Stap 3Snij de kippendij in stukjes en bak deze even mee samen met de laos, chili en oestersaus. |
Stap 4Snij de wortels en champignons in plakjes, paprika's in stukjes en voeg deze toe samen met het water. |
Stap 5Kneus de citroengras en voeg deze toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. |
Stap 6Voeg de kokosrasp en de kokosmelk toe. |
Stap 7Haal de citroengras eruit en snij de limoen in 2 helften. Gebruik de ene helft voor de garnering en voeg het limoensap van de andere helft toe. Maak op smaak met peper en zout. |