Tom Kha Kai


Lekker met basmati rijst
Type Soep
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


3
Bospeen
100
gr
Champignons
1
tl
Chilipoeder
1
cm
Gember
400
gr
Kippendij
2
teentjes
Knoflook
200
ml
Kokosmelk (santen)
50
gr
Kokosrasp
1
tl
Laos
1
Limoen
4
el
Oestersaus
2
el
Olijfolie
1
Paprika groen
1
Paprika rood
1
Sereh (citroengras)
1
Ui
750
ml
Water
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Hak de gember en knoflook heel fijn en fruit deze aan in de olijfolie.
Stap 2
Snipper het uitje en fruit deze mee aan. Voeg een beetje zout toe.
Stap 3
Snij de kippendij in stukjes en bak deze even mee samen met de laos, chili en oestersaus.
Stap 4
Snij de wortels en champignons in plakjes, paprika's in stukjes en voeg deze toe samen met het water.
Stap 5
Kneus de citroengras en voeg deze toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag.
Stap 6
Voeg de kokosrasp en de kokosmelk toe.
Stap 7
Haal de citroengras eruit en snij de limoen in 2 helften. Gebruik de ene helft voor de garnering en voeg het limoensap van de andere helft toe. Maak op smaak met peper en zout.