Tom Kha Kai
Lekker met basmati rijst | |
Type | Soep |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
3
|
Bospeen | |
100
|
gr
|
Champignons |
1
|
tl
|
Chilipoeder |
1
|
cm
|
Gember |
400
|
gr
|
Kippendij |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
200
|
ml
|
Kokosmelk (santen) |
50
|
gr
|
Kokosrasp |
1
|
tl
|
Laos |
1
|
Limoen | |
4
|
el
|
Oestersaus |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Paprika groen | |
1
|
Paprika rood | |
1
|
Sereh (citroengras) | |
1
|
Ui | |
750
|
ml
|
Water |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Hak de gember en knoflook heel fijn en fruit deze aan in de olijfolie. |
Stap 2Snipper het uitje en fruit deze mee aan. Voeg een beetje zout toe. |
Stap 3Snij de kippendij in stukjes en bak deze even mee samen met de laos, chili en oestersaus. |
Stap 4Snij de wortels en champignons in plakjes, paprika's in stukjes en voeg deze toe samen met het water. |
Stap 5Kneus de citroengras en voeg deze toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. |
Stap 6Voeg de kokosrasp en de kokosmelk toe. |
Stap 7Haal de citroengras eruit en snij de limoen in 2 helften. Gebruik de ene helft voor de garnering en voeg het limoensap van de andere helft toe. Maak op smaak met peper en zout. |