BBQ Candied Jalapeño Ribs


https://www.youtube.com/embed/nFyC7Vq8QeQ Inspiratie https://www.sidechef.com/recipes/1575/candied_jalape_o_bbq_ribs/ Smokey Ribs BBQ
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 360
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


Candied Jalapeño Sauce

1
el
Appelazijn
100
gr
Bruine basterdsuiker
Chilipoeder
6
Jalapeño pepers
1
tl
Knoflookpoeder
1
Olijfolie
1
Sjalotten
200
ml
Tomatenketchup
1
el
Worchestersaus
1
snufje
Zout

Spareribs

150
gr
BBQ kruiden
8
el
Mosterd
100
gr
Roomboter
4
Spareribs varken

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Kokosbriketten
1
Lekbak
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Haal de spareribs uit de koelkast.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming voor 6 uur op 110 graden Celsius.
Stap 3
Ontvlies de spareribs, snij dikke stukken hard vet eraf en dep ze schoon
Stap 4
Smeer ze aan beide kanten in met mosterd (mag best scherpe zijn) en strooi de BBQ rub erop, bijvoorbeeld DTC Smokers Red Simon's Rib Rub.
Stap 5
Leg ze op de BBQ met wat appel rookhout voor 3uur.
Stap 6
Ondertussen maak de candied jalaleño saus. Hak het sjalotje en de pepertjes heel fijn en fruit deze aan in wat olijfolie in een pannetje met dikke bodem met een snufje zout.
Stap 7
Voeg de ketjup, worcester saus, bruine basterdsuiker, appelazijn, knoflook toe en meng goed met een garde. Breng aan de kook en zet deze daarna op laag vuur voor een minuut of 10. Wil je de saus heter voeg dan wat chili poeder toe.
Stap 8
Na 3 uur smelt de roomboter en giet deze over de ribs, doe de BBQ weer dicht voor 1 uur.
Stap 9
Pak de candied jalapeño sauce en smeer de ribs goed in en doe dit nog een keertje een uur later.
Stap 10
Als je met een saté prikker makkelijk in de ribs kan prikken zijn ze gaar. Dik bevleesde spareribs kunnen nog een extra uurtje nodig hebben.