BBQ Candied Jalapeño Ribs
https://www.youtube.com/embed/nFyC7Vq8QeQ Inspiratie https://www.sidechef.com/recipes/1575/candied_jalape_o_bbq_ribs/ Smokey Ribs BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 360 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
Candied Jalapeño Sauce |
|||
1
|
el
|
Appelazijn | |
100
|
gr
|
Bruine basterdsuiker | |
Chilipoeder | |||
6
|
Jalapeño pepers | ||
1
|
tl
|
Knoflookpoeder | |
1
|
Olijfolie | ||
1
|
Sjalotten | ||
200
|
ml
|
Tomatenketchup | |
1
|
el
|
Worchestersaus | |
1
|
snufje
|
Zout | |
Spareribs |
|||
150
|
gr
|
BBQ kruiden | |
8
|
el
|
Mosterd | |
100
|
gr
|
Roomboter | |
4
|
Spareribs varken |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Lekbak | |
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Haal de spareribs uit de koelkast. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming voor 6 uur op 110 graden Celsius. |
Stap 3Ontvlies de spareribs, snij dikke stukken hard vet eraf en dep ze schoon |
Stap 4Smeer ze aan beide kanten in met mosterd (mag best scherpe zijn) en strooi de BBQ rub erop, bijvoorbeeld DTC Smokers Red Simon's Rib Rub. |
Stap 5Leg ze op de BBQ met wat appel rookhout voor 3uur. |
Stap 6Ondertussen maak de candied jalaleño saus. Hak het sjalotje en de pepertjes heel fijn en fruit deze aan in wat olijfolie in een pannetje met dikke bodem met een snufje zout. |
Stap 7Voeg de ketjup, worcester saus, bruine basterdsuiker, appelazijn, knoflook toe en meng goed met een garde. Breng aan de kook en zet deze daarna op laag vuur voor een minuut of 10. Wil je de saus heter voeg dan wat chili poeder toe. |
Stap 8Na 3 uur smelt de roomboter en giet deze over de ribs, doe de BBQ weer dicht voor 1 uur. |
Stap 9Pak de candied jalapeño sauce en smeer de ribs goed in en doe dit nog een keertje een uur later. |
Stap 10Als je met een saté prikker makkelijk in de ribs kan prikken zijn ze gaar. Dik bevleesde spareribs kunnen nog een extra uurtje nodig hebben. |