BBQ Curry Worst in de DO
| Inspiratie https://melebest.nl/worst-in-currysaus/ Mele Best BBQ | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 15 |
| Kooktijd (min) | 60 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
20
|
ml
|
Aceto Balsamico |
|
1
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
|
1
|
Chilipoeder | |
|
20
|
gr
|
Honing |
|
7
|
gr
|
Kerriekruiden |
|
5
|
gr
|
Knoflookpoeder |
|
1
|
Kruiden ketchup Curry | |
|
30
|
ml
|
Rode wijnazijn |
|
5
|
ml
|
Sojasaus |
|
70
|
gr
|
Tomatenpuree |
|
10
|
gr
|
Uienpoeder |
|
10
|
ml
|
Worchestersaus |
|
20
|
ml
|
Zonnebloemolie |
Hulpmiddelen
|
1
|
BBQ met deksel | |
|
1
|
Dutch oven | |
|
1
|
Houtskool | |
|
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan en plaats de DO erop en laat deze warm worden direct boven de kolen. |
Stap 2Doe de zonnebloem olie in de DO en bak de kruiden,knoflook, kerry, uienpoeder chili, er even in door. Daarna de tomaten puree om even te ontzuren. Blijf goed roeren. |
Stap 3Doe vervolgens de balsamico azijn, rode wijn azijn, worchester saus en sojasaus erbij en roer goed. Daarna de bruine basterd suiker en de de honing toe. |
Stap 4Als alles goed gemengd is kan je de curry erbij doen en breng al roerend aan de kook. |
Stap 5Verplaats de DO voor indirecte verwarming en leg de worstjes op de BBQ. |
Stap 6Als deze mooi gebakken zijn eraf halen, in schijfjes snijden en bij de curry toevoegen. |