BBQ Ajam Boemboe Roedjak in de DO
Pittige kip | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
10
|
Kip drumsticks | |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
100
|
gr
|
Kokosblok |
10
|
cm
|
Laos |
3
|
blaadjes
|
Salam |
1
|
el
|
Sambal Badjak |
3
|
Sereh (citroengras) | |
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
2
|
Uien | |
1
|
glas
|
Water |
3
|
el
|
Zonnebloemolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Dutch oven | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan en laat de dutch oven goed opwarmen. |
Stap 2Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Met de achterkant van je mes de citroengras (sereh) even goed beurs maken zodat de smaak goed kan mengen. |
Stap 3Fruit in een beetje zonnebloemolie de uitjes en de knoflook. Voeg de sambal en de tomaten puree toe en bak deze even mee om te ontzuren. |
Stap 4Voeg de laurier blaadjes (salam) toe en fruit deze even mee. |
Stap 5Voeg het water toe en laat het goed mengen met de deksel erop. |
Stap 6Leg ondertussen de drumsticks op de BBQ, ingesmeerd met wat zonnebloem olie en peper en zout. Leg ze indirect van het vuur en doe de deksel dicht. Draai de drumsticks af en toe om. |
Stap 7Voeg als laatst de kokosblok toe als de kip gaar is leg ze in de DO en laat ze nog voor een half uurtje erin om de smaken goed te laten mengen. |