BBQ Ajam Boemboe Roedjak in de DO


Pittige kip
Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


10
Kip drumsticks
3
teentjes
Knoflook
100
gr
Kokosblok
10
cm
Laos
3
blaadjes
Salam
1
el
Sambal Badjak
3
Sereh (citroengras)
1
blikje
Tomatenpuree
2
Uien
1
glas
Water
3
el
Zonnebloemolie
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Dutch oven
1
Houtskool
1
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan en laat de dutch oven goed opwarmen.
Stap 2
Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Met de achterkant van je mes de citroengras (sereh) even goed beurs maken zodat de smaak goed kan mengen.
Stap 3
Fruit in een beetje zonnebloemolie de uitjes en de knoflook. Voeg de sambal en de tomaten puree toe en bak deze even mee om te ontzuren.
Stap 4
Voeg de laurier blaadjes (salam) toe en fruit deze even mee.
Stap 5
Voeg het water toe en laat het goed mengen met de deksel erop.
Stap 6
Leg ondertussen de drumsticks op de BBQ, ingesmeerd met wat zonnebloem olie en peper en zout. Leg ze indirect van het vuur en doe de deksel dicht. Draai de drumsticks af en toe om.
Stap 7
Voeg als laatst de kokosblok toe als de kip gaar is leg ze in de DO en laat ze nog voor een half uurtje erin om de smaken goed te laten mengen.