Amerikaanse mossel soep met groenten en vis
American Style Clam Chowder | |
Type | Soep |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 50 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
600
|
gr
|
Aardappelen Kruimige |
2
|
stengels
|
Bleekselderij |
50
|
gr
|
Courgette |
2
|
Groentebouillonblokje | |
250
|
gr
|
Kabeljauwfilet |
1
|
Knoflook | |
100
|
gr
|
Krabsticks |
200
|
ml
|
Melk |
100
|
gr
|
Mosselen |
3
|
el
|
Olijfolie |
4
|
takjes
|
Peterselie |
1
|
Rode ui | |
200
|
ml
|
Slagroom |
4
|
takjes
|
Tijm |
1
|
Ui | |
1
|
glas
|
Water |
50
|
gr
|
Wortel |
250
|
gr
|
Zalm |
1
|
Zoete aardappel | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de uien in ringen, hak de knoflook en fruit deze in de olijfolie. |
Stap 2Snij de selderij in ringen, wortels, zoete aardappel en courgette in blokjes en voeg deze toe. Ris de tijm van de takjes en voeg toe. |
Stap 3Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook deze voor 15 minuten. |
Stap 4Kook de melk en voeg deze toe samen met de groente bouillon blokjes toe en een glas water. |
Stap 5Voeg de aardappelen toe, snij de vis ik blokjes en voeg deze toe en laat deze even pruttelen. |
Stap 6Voeg op het laatst de slagroom toe en maak op smaak met peper en zout. |
Stap 7Serveer met wat vers gehakte peterselie. Lekker met ciabatta. |