Amerikaanse mossel soep met groenten en vis


American Style Clam Chowder
Type Soep
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 50
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


600
gr
Aardappelen Kruimige
2
stengels
Bleekselderij
50
gr
Courgette
2
Groentebouillonblokje
250
gr
Kabeljauwfilet
1
Knoflook
100
gr
Krabsticks
200
ml
Melk
100
gr
Mosselen
3
el
Olijfolie
4
takjes
Peterselie
1
Rode ui
200
ml
Slagroom
4
takjes
Tijm
1
Ui
1
glas
Water
50
gr
Wortel
250
gr
Zalm
1
Zoete aardappel
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij de uien in ringen, hak de knoflook en fruit deze in de olijfolie.
Stap 2
Snij de selderij in ringen, wortels, zoete aardappel en courgette in blokjes en voeg deze toe. Ris de tijm van de takjes en voeg toe.
Stap 3
Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook deze voor 15 minuten.
Stap 4
Kook de melk en voeg deze toe samen met de groente bouillon blokjes toe en een glas water.
Stap 5
Voeg de aardappelen toe, snij de vis ik blokjes en voeg deze toe en laat deze even pruttelen.
Stap 6
Voeg op het laatst de slagroom toe en maak op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer met wat vers gehakte peterselie. Lekker met ciabatta.