Pizza Meerdere Kazen
Pizza Cinque Formaggi | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 60 |
Oventijd (min) | 10 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 1 |
Ingrediƫnten
30
|
gr
|
Blue stilton |
7
|
gr
|
Droge gist |
100
|
ml
|
Gepelde tomaten |
30
|
gr
|
Gorgonzola pikant |
1
|
snufje
|
Italiaanse kruiden |
1
|
JalapeƱo pepers | |
60
|
gr
|
Mozzarella |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
snufje
|
Oregano |
30
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
450
|
gr
|
Pizzabloem OO |
1
|
Sjalot | |
30
|
gr
|
Taleggio |
250
|
ml
|
Water |
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor 1 uur. |
Stap 2Na de rijstijd verdelen in 2 delen, nog een keer doorkneden en op een stuk bakpapier met de hand verdelen tot een mooie cirkel. Zorg dat de lucht in het deeg blijf zitten en gebruik geen deegroller. Prik er met een vork wat gaatjes in om te voorkomen dat er blazen ontstaan tijdens het bakken. |
Stap 3Verwarm de oven met de bakplaten erin op 260 graden Celsius. Of gebruik een Barbecue met steen. Laat de steen langzaam mee opwarmen. |
Stap 4Voor de pizza saus pureer de gepelde tomaten met een staaf mixer en voeg wat oregano toe. |
Stap 5Smeer de pizzabodem in met wat pizza saus, Snij, brokkel en verdeel de kaas. Snij de jalapeno peper en sjalotje in stukjes en verdeel over de pizza. |
Stap 6Bak de pizza in 10 minuutjes goudbruin en knapperig. Bak je hem in de oven leg hem dan in het midden van de oven. |
Stap 7Rasp er nog wat Parmigiano Reggiano op. Bon Appetito! |