Pizza Meerdere Kazen


Pizza Cinque Formaggi
Type Hoofdgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 60
Oventijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 1

Ingrediƫnten


30
gr
Blue stilton
7
gr
Droge gist
100
ml
Gepelde tomaten
30
gr
Gorgonzola pikant
1
snufje
Italiaanse kruiden
1
JalapeƱo pepers
60
gr
Mozzarella
2
el
Olijfolie
1
snufje
Oregano
30
gr
Parmigiano Reggiano
450
gr
Pizzabloem OO
1
Sjalot
30
gr
Taleggio
250
ml
Water
1
snufje
Zout

Bereiding


Stap 1
Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor 1 uur.
Stap 2
Na de rijstijd verdelen in 2 delen, nog een keer doorkneden en op een stuk bakpapier met de hand verdelen tot een mooie cirkel. Zorg dat de lucht in het deeg blijf zitten en gebruik geen deegroller. Prik er met een vork wat gaatjes in om te voorkomen dat er blazen ontstaan tijdens het bakken.
Stap 3
Verwarm de oven met de bakplaten erin op 260 graden Celsius. Of gebruik een Barbecue met steen. Laat de steen langzaam mee opwarmen.
Stap 4
Voor de pizza saus pureer de gepelde tomaten met een staaf mixer en voeg wat oregano toe.
Stap 5
Smeer de pizzabodem in met wat pizza saus, Snij, brokkel en verdeel de kaas. Snij de jalapeno peper en sjalotje in stukjes en verdeel over de pizza.
Stap 6
Bak de pizza in 10 minuutjes goudbruin en knapperig. Bak je hem in de oven leg hem dan in het midden van de oven.
Stap 7
Rasp er nog wat Parmigiano Reggiano op. Bon Appetito!