Asperges met ham, ei, botersaus en krieltjes
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1500
|
gr
|
Asperges |
Bieslook | ||
8
|
Eieren | |
200
|
gr
|
Ham |
500
|
gr
|
Krieltjes |
Nootmuskaat | ||
Peper | ||
3
|
takjes
|
Peterselie |
125
|
gr
|
Roomboter |
Zout |
Bereiding
Stap 1Schil de asperges met dunschiller vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. |
Stap 2Kook de asperges 10 min. in ruim water en wat zout. Draai vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in vocht gaar worden. |
Stap 3Schep de asperges uit het vocht en leg een bundeltje van 3 asperges op een plak ham en rol ze op leg in schaal. |
Stap 4Kook de eieren in 8 min.hard ,laat ze schrikken in koud water en pel ze. |
Stap 5Hak de bieslook en peterselie fijn. |
Stap 6Maak van de boter een botersaus door de boter te smelten in een steelpannetje. Voeg de peper en nootmuskaat toe evt. scheutje kookvocht van de asperges. En licht afbinden met aardappel zetmeel. |
Stap 7En leg deze in de schaal op de asperge rollen en schenk de botersaus er over. Bestrooi met peterselie en bieslook. Kook de krieltjes in 15 min gaar en bestrooi met peterselie en wat boter. |