Asperges met ham, ei, botersaus en krieltjes


Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1500
gr
Asperges
Bieslook
8
Eieren
200
gr
Ham
500
gr
Krieltjes
Nootmuskaat
Peper
3
takjes
Peterselie
125
gr
Roomboter
Zout

Bereiding


Stap 1
Schil de asperges met dunschiller vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf.
Stap 2
Kook de asperges 10 min. in ruim water en wat zout. Draai vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in vocht gaar worden.
Stap 3
Schep de asperges uit het vocht en leg een bundeltje van 3 asperges op een plak ham en rol ze op leg in schaal.
Stap 4
Kook de eieren in 8 min.hard ,laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Stap 5
Hak de bieslook en peterselie fijn.
Stap 6
Maak van de boter een botersaus door de boter te smelten in een steelpannetje. Voeg de peper en nootmuskaat toe evt. scheutje kookvocht van de asperges. En licht afbinden met aardappel zetmeel.
Stap 7
En leg deze in de schaal op de asperge rollen en schenk de botersaus er over. Bestrooi met peterselie en bieslook. Kook de krieltjes in 15 min gaar en bestrooi met peterselie en wat boter.