Pizza Aubergine Courgette Salami gluten vrij


Pizza Melanzana Zucchine Salami senza glutine
Type Hoofdgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 60
Oventijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 1

Ingrediënten


150
gr
Aubergine
50
gr
Champignons
150
gr
Courgette
1
zakje
Droge gist
100
ml
Gepelde tomaten
30
gr
Geraspte kaas
1
snufje
Italiaanse kruiden
60
gr
Mozzarella
2
el
Olijfolie
1
snufje
Oregano
30
gr
Parmigiano Reggiano
1
Puntpaprika rood
100
gr
Salami
450
gr
Schär glutenvrij broodmix
1
Sjalot
250
ml
Water
1
snufje
Zout

Bereiding


Stap 1
Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor een 1 uur.
Stap 2
Na de rijstijd verdelen in 2 delen, nog een keer doorkneden en op een stuk bakpapier met de hand verdelen tot een mooie cirkel. Zorg dat de lucht in het deeg blijf zitten en gebruik geen deegroller. Prik er met een vork wat gaatjes in om te voorkomen dat er blazen ontstaan tijdens het bakken.
Stap 3
Verwarm de oven met de bakplaten erin op 260 graden Celsius. Of gebruik een Barbecue met steen. Laat de steen langzaam mee opwarmen.
Stap 4
Voor de pizzasaus pureer de gepelde tomaten met een staaf mixer en voeg wat oregano toe.
Stap 5
Snij de aubergine en courgette in plakken, smeer deze in met wat olijfolie en grill deze. Snij de salami in plakjes. En de puntpaprika, champignons en sjalot je in schijfjes.
Stap 6
Verdeel de pizza saus over de bodem, Leg daarna de aubergine en courgette erop met de salami. Snij de mozzerella in plakjes en verdeel. Verdeel het sjalotje en strooi er op het laatst nog wat geraspte kaas over met wat italiaanse kruiden.
Stap 7
Bak de pizza in 10 minuutjes goudbruin en knapperig. Bak je hem in de oven leg hem dan in het midden.
Stap 8
Rasp er nog wat Parmigiano Reggiano op. Bon Appetito!