Pizza Aubergine Courgette Salami gluten vrij
Pizza Melanzana Zucchine Salami senza glutine | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 60 |
Oventijd (min) | 10 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 1 |
Ingrediënten
150
|
gr
|
Aubergine |
50
|
gr
|
Champignons |
150
|
gr
|
Courgette |
1
|
zakje
|
Droge gist |
100
|
ml
|
Gepelde tomaten |
30
|
gr
|
Geraspte kaas |
1
|
snufje
|
Italiaanse kruiden |
60
|
gr
|
Mozzarella |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
snufje
|
Oregano |
30
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
1
|
Puntpaprika rood | |
100
|
gr
|
Salami |
450
|
gr
|
Schär glutenvrij broodmix |
1
|
Sjalot | |
250
|
ml
|
Water |
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Laat het gist even activeren in lauw warm water. Meng het bloem, de olie, het zout en het water met de gist en kneed dit goed door tot een mooi geheel. Laat dit rijzen bij kamer temperatuur voor een 1 uur. |
Stap 2Na de rijstijd verdelen in 2 delen, nog een keer doorkneden en op een stuk bakpapier met de hand verdelen tot een mooie cirkel. Zorg dat de lucht in het deeg blijf zitten en gebruik geen deegroller. Prik er met een vork wat gaatjes in om te voorkomen dat er blazen ontstaan tijdens het bakken. |
Stap 3Verwarm de oven met de bakplaten erin op 260 graden Celsius. Of gebruik een Barbecue met steen. Laat de steen langzaam mee opwarmen. |
Stap 4Voor de pizzasaus pureer de gepelde tomaten met een staaf mixer en voeg wat oregano toe. |
Stap 5Snij de aubergine en courgette in plakken, smeer deze in met wat olijfolie en grill deze. Snij de salami in plakjes. En de puntpaprika, champignons en sjalot je in schijfjes. |
Stap 6Verdeel de pizza saus over de bodem, Leg daarna de aubergine en courgette erop met de salami. Snij de mozzerella in plakjes en verdeel. Verdeel het sjalotje en strooi er op het laatst nog wat geraspte kaas over met wat italiaanse kruiden. |
Stap 7Bak de pizza in 10 minuutjes goudbruin en knapperig. Bak je hem in de oven leg hem dan in het midden. |
Stap 8Rasp er nog wat Parmigiano Reggiano op. Bon Appetito! |