BBQ Pulled Lamb


https://www.youtube.com/embed/CdtkBPGu57Y Inspiratie https://www.eatmorevegans.com/ Eat more Vegans
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 390
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
el
Appelazijn
1
l
Appelsap
1500
gr
Lamsbout
Zeezout
Zwarte peper

Kruidenkorst boter rub

3
takjes
Bladpeterselie
3
teentjes
Knoflook
3
takjes
Oregano
200
gr
Roomboter
1
takjes
Rozemarijn
1
takjes
Salie
8
takjes
Tijm

Hulpmiddelen


1
Aluminium bakje
1
BBQ met deksel
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Voor de kruidenkorst boter rub hak de kruiden en knoflook fijn, meng de kruiden en verwarm deze in een pannetje, blijf goed roeren. Voeg de ongezouten roomboter toe en de knoflook even garen in de boter. Laat dit afkoelen en daarna even in de koelkast.
Stap 2
Meng paar eetlepels appelazijn en 200ml appelsap en doe dit in een spuitflesje om straks te sprayen. De rest van de appelsap kan in de lekbak voor onder de lam.
Stap 3
10:15 Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 107-120 graden Celsius (250 graden Fahrenheit). Maak een minion snake met briketten voor een long en slow bereiding.
Stap 4
Haal overtollige deel harde vet eraf. Snij de vetkap in met een ruit patroon. Smeer hem in met zeezout en 20 tot 30 minuten laten rusten in de koelkast.
Stap 5
Peper de lam goed in. Daarna de kruidenkorst boter rub even goed mengen en de lam overal goed insmeren.
Stap 6
11:00 Leg de lam op de BBQ boven een druipbak met appelsap voor 4 uur van de kolen af voor een indirecte garing. Leg pakketjes appel hout in aluminium folie op de kolen. Om het uur bespuiten met het appelsap appelazijn mengsel. Kern temperatuur zal naar de 70 graden Celsius gaan.
Stap 7
15:00 Prik een kerntemperatuur meter in het vlees, niet bij het bot. Pak de lam goed in aluminium folie vlees zijde beneden. Zorg dat er geen lucht in zit want we willen de bark zoveel mogelijk instant houden. Doe wat appelsap appelazijn mengsel erbij. Leg terug op de BBQ voor een uurtje of 2. Laat de kern temperatuur naar de 95 graden Celsius gaan. Dan is deze klaar.
Stap 8
17:30 Omwikkel in een handdoek en laat deze 1 uur rusten in een koelbox.
Stap 9
18:30 Pull het vlees. Lekker met verse frietjes en of pita broodjes.