BBQ Pulled Lamb
https://www.youtube.com/embed/CdtkBPGu57Y Inspiratie https://www.eatmorevegans.com/ Eat more Vegans | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 390 |
Moeilijkheidsgraad | Matig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
el
|
Appelazijn | |
1
|
l
|
Appelsap | |
1500
|
gr
|
Lamsbout | |
Zeezout | |||
Zwarte peper | |||
Kruidenkorst boter rub |
|||
3
|
takjes
|
Bladpeterselie | |
3
|
teentjes
|
Knoflook | |
3
|
takjes
|
Oregano | |
200
|
gr
|
Roomboter | |
1
|
takjes
|
Rozemarijn | |
1
|
takjes
|
Salie | |
8
|
takjes
|
Tijm |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminium bakje | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Voor de kruidenkorst boter rub hak de kruiden en knoflook fijn, meng de kruiden en verwarm deze in een pannetje, blijf goed roeren. Voeg de ongezouten roomboter toe en de knoflook even garen in de boter. Laat dit afkoelen en daarna even in de koelkast. |
Stap 2Meng paar eetlepels appelazijn en 200ml appelsap en doe dit in een spuitflesje om straks te sprayen. De rest van de appelsap kan in de lekbak voor onder de lam. |
Stap 310:15 Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 107-120 graden Celsius (250 graden Fahrenheit). Maak een minion snake met briketten voor een long en slow bereiding. |
Stap 4Haal overtollige deel harde vet eraf. Snij de vetkap in met een ruit patroon. Smeer hem in met zeezout en 20 tot 30 minuten laten rusten in de koelkast. |
Stap 5Peper de lam goed in. Daarna de kruidenkorst boter rub even goed mengen en de lam overal goed insmeren. |
Stap 611:00 Leg de lam op de BBQ boven een druipbak met appelsap voor 4 uur van de kolen af voor een indirecte garing. Leg pakketjes appel hout in aluminium folie op de kolen. Om het uur bespuiten met het appelsap appelazijn mengsel. Kern temperatuur zal naar de 70 graden Celsius gaan. |
Stap 715:00 Prik een kerntemperatuur meter in het vlees, niet bij het bot. Pak de lam goed in aluminium folie vlees zijde beneden. Zorg dat er geen lucht in zit want we willen de bark zoveel mogelijk instant houden. Doe wat appelsap appelazijn mengsel erbij. Leg terug op de BBQ voor een uurtje of 2. Laat de kern temperatuur naar de 95 graden Celsius gaan. Dan is deze klaar. |
Stap 817:30 Omwikkel in een handdoek en laat deze 1 uur rusten in een koelbox. |
Stap 918:30 Pull het vlees. Lekker met verse frietjes en of pita broodjes. |