Groente quiche
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 14 |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
6
|
plakken
|
Bladerdeeg |
1
|
Bleekselderij | |
1
|
Courgette | |
4
|
Eieren | |
100
|
gr
|
Feta |
1
|
teen
|
Knoflook |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Paprika rood | |
100
|
gr
|
Prei |
1
|
Rode ui | |
3
|
takjes
|
Tijm |
4
|
Tomaten | |
Zout | ||
125
|
ml
|
Zure room |
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Bakvorm van 23 cm |
Bereiding
Stap 1Haal het bladerdeeg uit de vriezer en zet de oven aan op 180 graden Celsius. |
Stap 2Maak de groente schoon en snij in de courgette en paprika in blokjes, bleekselderij in plakjes en prei in halve ringen. Snij de tomaat in vieren en gebruik alleen het vlees, snij deze in reepjes. Snipper het uitje, ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze samen met de knoflook fijn. |
Stap 3Verhit wat olijfolie in een pak en bak de groenten en kruiden voor 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de tomaat, kruiden toe en maak op smaak met peper, zout. |
Stap 4Haal uit de pan en laat afkoelen. Verkruimel de helft van de feta er door heen. |
Stap 5Pak een bakvorm, olie deze in en bekleed deze met de bladerdeeg. |
Stap 6Klop de eieren los met de zure room en meng dit met het groente mengsel. |
Stap 7Doe dit mengsel in de bakvorm en verkruimel de rest van de feta er bovenop. |
Stap 8Plaats de bakvorm in de oven voor 45 minuten. |