Groente quiche


Type Hoofdgerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 14
Kooktijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


6
plakken
Bladerdeeg
1
Bleekselderij
1
Courgette
4
Eieren
100
gr
Feta
1
teen
Knoflook
2
el
Olijfolie
1
Paprika rood
100
gr
Prei
1
Rode ui
3
takjes
Tijm
4
Tomaten
Zout
125
ml
Zure room
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Bakvorm van 23 cm

Bereiding


Stap 1
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en zet de oven aan op 180 graden Celsius.
Stap 2
Maak de groente schoon en snij in de courgette en paprika in blokjes, bleekselderij in plakjes en prei in halve ringen. Snij de tomaat in vieren en gebruik alleen het vlees, snij deze in reepjes. Snipper het uitje, ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze samen met de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit wat olijfolie in een pak en bak de groenten en kruiden voor 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de tomaat, kruiden toe en maak op smaak met peper, zout.
Stap 4
Haal uit de pan en laat afkoelen. Verkruimel de helft van de feta er door heen.
Stap 5
Pak een bakvorm, olie deze in en bekleed deze met de bladerdeeg.
Stap 6
Klop de eieren los met de zure room en meng dit met het groente mengsel.
Stap 7
Doe dit mengsel in de bakvorm en verkruimel de rest van de feta er bovenop.
Stap 8
Plaats de bakvorm in de oven voor 45 minuten.