BBQ Big Feta Fatty
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 150 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Ingrediƫnten
35
|
gr
|
BBQ kruiden |
1
|
Ei | |
200
|
gr
|
Feta |
1200
|
gr
|
Gehakt rund |
100
|
gr
|
Geraspte kaas |
2
|
el
|
Honing |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
tl
|
Komijn (djinten) |
2
|
el
|
Kruiden ketchup Curry |
600
|
gr
|
Ontbijtspek |
1
|
el
|
Oregano |
50
|
gr
|
Pijnboompitten |
2
|
el
|
Sojasaus |
100
|
gr
|
Spinazie |
6
|
takjes
|
Tijm |
2
|
tl
|
Zout |
1
|
el
|
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
stuks
|
Bakpapier |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Rookhout (appel of kersen) | |
Slagerstouw | ||
Vershoudfolie |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 160 graden Celsius. |
Stap 2Op een vlakke ondergrond leg 1 vel keukenpapier en daarom 2 stroken vershoudfolie. |
Stap 3Leg de ontbijtspek daarop pansgewijs of in een vlechtconstructie. |
Stap 4Strooi er een beetje BBQ kruiden rub op. |
Stap 5Meng het gehakt met het ei, komijn, fijn geperste knoflook, oregano, tijm, peper en zout. |
Stap 6Leg een laagje op het ontbijtspek en laat de randen 4cm vrij. Druk het gehakt goed aan. Zorg wel dat het spek op zijn plaats blijft. |
Stap 7Strooi daarbovenop de spinazie. |
Stap 8Snij de feta in de lengte en leg deze erop in de lengte in het midden. |
Stap 9Strooi de pijnboonpitjes, deze kan je eventueel nog even roosteren, en strooi de kaas erover. |
Stap 10Rol op als een sushi rol, vouw de zijkanten dicht en gebruik een slagertouw om het geheel bij elkaar te houden. |
Stap 11Leg de big feta fatty op de BBQ van het vuur af en voeg wat rookhout toe (verpakt in een beetje aluminiumfolie), Doe de deksel dicht en wacht een uur. |
Stap 12Steek de kerntemperatuurmeter in het gehakt. Hij is gaar als deze 73 graden Celsius aangeeft. |
Stap 13Meng de honing, sojasaus en kruiden ketchup curry voor een mooie glaze en smeer de fatty nog in tijdens het laatste halfuurtje. |
Stap 14Gebruik het vuur om nog iets lekkers direct te grillen zoals wat paprika's, asperges, ananas, champignons, courgettes. |