BBQ Big Feta Fatty


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 150
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6

Ingrediƫnten


35
gr
BBQ kruiden
1
Ei
200
gr
Feta
1200
gr
Gehakt rund
100
gr
Geraspte kaas
2
el
Honing
3
teentjes
Knoflook
2
tl
Komijn (djinten)
2
el
Kruiden ketchup Curry
600
gr
Ontbijtspek
1
el
Oregano
50
gr
Pijnboompitten
2
el
Sojasaus
100
gr
Spinazie
6
takjes
Tijm
2
tl
Zout
1
el
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
stuks
Bakpapier
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Rookhout (appel of kersen)
Slagerstouw
Vershoudfolie

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 160 graden Celsius.
Stap 2
Op een vlakke ondergrond leg 1 vel keukenpapier en daarom 2 stroken vershoudfolie.
Stap 3
Leg de ontbijtspek daarop pansgewijs of in een vlechtconstructie.
Stap 4
Strooi er een beetje BBQ kruiden rub op.
Stap 5
Meng het gehakt met het ei, komijn, fijn geperste knoflook, oregano, tijm, peper en zout.
Stap 6
Leg een laagje op het ontbijtspek en laat de randen 4cm vrij. Druk het gehakt goed aan. Zorg wel dat het spek op zijn plaats blijft.
Stap 7
Strooi daarbovenop de spinazie.
Stap 8
Snij de feta in de lengte en leg deze erop in de lengte in het midden.
Stap 9
Strooi de pijnboonpitjes, deze kan je eventueel nog even roosteren, en strooi de kaas erover.
Stap 10
Rol op als een sushi rol, vouw de zijkanten dicht en gebruik een slagertouw om het geheel bij elkaar te houden.
Stap 11
Leg de big feta fatty op de BBQ van het vuur af en voeg wat rookhout toe (verpakt in een beetje aluminiumfolie), Doe de deksel dicht en wacht een uur.
Stap 12
Steek de kerntemperatuurmeter in het gehakt. Hij is gaar als deze 73 graden Celsius aangeeft.
Stap 13
Meng de honing, sojasaus en kruiden ketchup curry voor een mooie glaze en smeer de fatty nog in tijdens het laatste halfuurtje.
Stap 14
Gebruik het vuur om nog iets lekkers direct te grillen zoals wat paprika's, asperges, ananas, champignons, courgettes.