Ratatouille
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Frans |
| Bereidingstijd (min) | 15 |
| Kooktijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
Aubergine | |
|
100
|
gr
|
Champignons |
|
1
|
Courgette | |
|
2
|
teentjes
|
Knoflook |
|
3
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
Paprika rood | |
|
1
|
Rode ui | |
|
1
|
takjes
|
Rozemarijn |
|
2
|
takjes
|
Tijm |
|
2
|
Tomaten | |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij het uitje in grove ringen en fruit deze aan in de olijfolie met wat zout op laag vuur voor een zoet uitje. |
Stap 2Hak de groenten in stukken, champignons in vieren, voeg toe en bak dit even goed mee door. |
Stap 3Hak de knoflook, tijm en rozemarijn en voeg toe met wat peper. |
Stap 4Deksel op de pan en laat dit langzaam garen. |
Stap 5Maak eventueel op smaak met wat peper en zout. |