BBQ Kippendijentaart
Inspiratie https://melebest.nl/kippendijencake Mele Best BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 240 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
50
|
gr
|
BBQ kruiden |
70
|
ml
|
BBQ saus |
250
|
gr
|
Champignons |
1
|
kg
|
Kippendij |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
450
|
gr
|
Ontbijtspek |
2
|
Paprika rood | |
100
|
gr
|
Spekblokjes |
2
|
Uien |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Taartvorm |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius. |
Stap 2Snij de champignons in plakjes, uien in ringetjes, paprika's in reepjes en hak de knoflook fijn. |
Stap 3Snij de kip in dunne blokjes en voeg de spekblokjes en 20 gram van de rub toe. |
Stap 4Leg een laagje ontbijtspek om de bodem van de taart vorm en vouw een flink deel over de rand uitstekend. |
Stap 5Voeg wat BBQ saus en Rub toe en als eerst een bodempje groentemengsel. Daarna kippen mengsel, groenten mengsel, kippen mengsel en groente mengsel. |
Stap 6Voeg wat rub toe en maak de bovenkant dicht met ontbijtspek en vouw de randen eroverheen. Daarna nog een lagje rub. |
Stap 7Leg op de BBQ met kern temperatuurmeter en verwarm tot 55 graden celsius. |
Stap 8Vang wat vocht op en meng deze wat BBQ saus. Haal uit de vorm en lak af met deze BBQ saus. Gaar nu verder tot 78 graden Celsius. |
Stap 9Laat nog even 10 minuten rusten. |