BBQ Kippendijentaart


Inspiratie https://melebest.nl/kippendijencake Mele Best BBQ
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 240
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


50
gr
BBQ kruiden
70
ml
BBQ saus
250
gr
Champignons
1
kg
Kippendij
3
teentjes
Knoflook
450
gr
Ontbijtspek
2
Paprika rood
100
gr
Spekblokjes
2
Uien

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Taartvorm

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius.
Stap 2
Snij de champignons in plakjes, uien in ringetjes, paprika's in reepjes en hak de knoflook fijn.
Stap 3
Snij de kip in dunne blokjes en voeg de spekblokjes en 20 gram van de rub toe.
Stap 4
Leg een laagje ontbijtspek om de bodem van de taart vorm en vouw een flink deel over de rand uitstekend.
Stap 5
Voeg wat BBQ saus en Rub toe en als eerst een bodempje groentemengsel. Daarna kippen mengsel, groenten mengsel, kippen mengsel en groente mengsel.
Stap 6
Voeg wat rub toe en maak de bovenkant dicht met ontbijtspek en vouw de randen eroverheen. Daarna nog een lagje rub.
Stap 7
Leg op de BBQ met kern temperatuurmeter en verwarm tot 55 graden celsius.
Stap 8
Vang wat vocht op en meng deze wat BBQ saus. Haal uit de vorm en lak af met deze BBQ saus. Gaar nu verder tot 78 graden Celsius.
Stap 9
Laat nog even 10 minuten rusten.