BBQ Kippendij Gyros van het spit
Inspiratie https://melebest.nl/gyros Mele Best BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Grieks |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 120 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Gyros vlees |
|||
1500
|
gr
|
Kippendij | |
Gyros kruiden mix |
|||
12
|
Knoflookpoeder | ||
12
|
Komijn (djinten) | ||
5
|
Oregano | ||
1
|
Paprikapoeder zoet | ||
4
|
Selderijzout | ||
2
|
Tijm | ||
1
|
Uienpoeder | ||
30
|
Zeezout | ||
8
|
Zwarte peper | ||
Gyros marinade |
|||
2
|
Limoenen | ||
5
|
el
|
Olijfolie | |
2
|
Rode uien |
Bereiding
Stap 1Leg de kippendijen in een schaal en voeg toe de olijfolie en 30 gram gyroskruiden. Snij 1 limoen in halve plakjes en verdeel tussen de kip. Zet in de koelkast en laat dit marineren voor een paar uurtjes. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor directe verwarming. Plaats onder de kip eventueel een lekbak en de kolen eromheen. |
Stap 3Steek de kippendij op de rotisserie met aan beide kanten een halve citroen en plaats deze op de BBQ. Check na een klein 1.5 uurtje of de kip gaar is op kerntemperatuur op 75 graden Celsius. |
Stap 4Lekker met verse pitabroodjes en tzatziki. |