BBQ Kippendij Gyros van het spit


Inspiratie https://melebest.nl/gyros Mele Best BBQ
Type Hoofdgerecht
Kategorie Grieks
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Gyros vlees

1500
gr
Kippendij

Gyros kruiden mix

12
Knoflookpoeder
12
Komijn (djinten)
5
Oregano
1
Paprikapoeder zoet
4
Selderijzout
2
Tijm
1
Uienpoeder
30
Zeezout
8
Zwarte peper

Gyros marinade

2
Limoenen
5
el
Olijfolie
2
Rode uien

Bereiding


Stap 1
Leg de kippendijen in een schaal en voeg toe de olijfolie en 30 gram gyroskruiden. Snij 1 limoen in halve plakjes en verdeel tussen de kip. Zet in de koelkast en laat dit marineren voor een paar uurtjes.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor directe verwarming. Plaats onder de kip eventueel een lekbak en de kolen eromheen.
Stap 3
Steek de kippendij op de rotisserie met aan beide kanten een halve citroen en plaats deze op de BBQ. Check na een klein 1.5 uurtje of de kip gaar is op kerntemperatuur op 75 graden Celsius.
Stap 4
Lekker met verse pitabroodjes en tzatziki.