Varkenshaas en kip wellington


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Oventijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


8
blaadjes
Bladerdeeg
100
gr
Kastagne champignons
1
Kipfilet
3
el
Olijfolie
10
plakken
Parmaham
1
Pesto Groen
1
Varkenshaas
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Verhit in ruime koekenpan 2 el. olie en bak het haasjes en kipfilet in 5 minuten op hoog vuur snel om en om bruin. Voeg wat peper en zout toe.
Stap 2
Neem ze uit de pan en bak nu de fijngesneden champignons en de in ringetjes gesneden lente ui in dezelfde pan en meng op het laatst een eetlepel pesto en laat dit uitlekken.
Stap 3
Leg 2x4 plakjes bladerdeeg op het werkvlak en rol dit uit tot 2 rechthoeken zodat het varkenshaasje en kipfiletje er goed in passen.
Stap 4
Leg de ham op het deeg, daarop wat van de champignon vulling, de varkenshaas en kipfilet, weer wat champignon vulling, weer wat ham en vouw het deeg dicht en sluit het bladerdeeg strak.
Stap 5
Bestrijk de naden met ei om goed dicht te plakken en de buitenkant en breng wat sesamzaadjes aan.
Stap 6
Bak deze op 200 graden celcius gedurende 20 minuten. Laat vervolgens rusten onder alluminiumfolie en snijd plakken met een scherp mes .