Risotto met zoete ui, lente ui en courgette
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
100
|
gr
|
Courgette |
2
|
Groentebouillonblokje | |
1
|
teen
|
Knoflook |
1
|
Lente uitjes | |
5
|
el
|
Olijfolie |
50
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
300
|
gr
|
Risotto rijst |
1
|
l
|
Water |
1
|
dl
|
Witte wijn droog |
2
|
Zoete ui | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de uien in halve ringen, de lente ui in ringetjes en de courgette in kleine blokjes, knoflook heel fijn gehakt en fruit deze langzaam aan in een beetje olijfolie. Haal deze uit de pan. Pas op dat het niet bruin wordt. |
Stap 2Bak de risotto eerst even in wat olijfolie totdat deze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat het eerst opnemen. Daarna beetje voor beetje de bouillon toe totdat het opgenomen is. |
Stap 3Zet het vuur uit en meng de uien mengsel door de risotto en rasp de kaas erdoorheen. Maak op smaak met peper en zout. |