Risotto met zoete ui, lente ui en courgette


Type Bijgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


100
gr
Courgette
2
Groentebouillonblokje
1
teen
Knoflook
1
Lente uitjes
5
el
Olijfolie
50
gr
Parmigiano Reggiano
300
gr
Risotto rijst
1
l
Water
1
dl
Witte wijn droog
2
Zoete ui
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij de uien in halve ringen, de lente ui in ringetjes en de courgette in kleine blokjes, knoflook heel fijn gehakt en fruit deze langzaam aan in een beetje olijfolie. Haal deze uit de pan. Pas op dat het niet bruin wordt.
Stap 2
Bak de risotto eerst even in wat olijfolie totdat deze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat het eerst opnemen. Daarna beetje voor beetje de bouillon toe totdat het opgenomen is.
Stap 3
Zet het vuur uit en meng de uien mengsel door de risotto en rasp de kaas erdoorheen. Maak op smaak met peper en zout.