Aspergesoep met gerookte zalm
Type | Soep |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
750
|
ml
|
Aspergebouillon |
250
|
gr
|
Asperges |
Bieslook | ||
110
|
gr
|
Bloem |
50
|
gr
|
Boter |
60
|
gr
|
Gerookte zalm |
250
|
ml
|
Kookroom |
Worchestersaus | ||
Zout |
Bereiding
Stap 1Boter in de pan laten smelten, pan van het vuur afhalen en de bloem toevoegen en roeren met spatel. |
Stap 2Terug op klein vuur en de roux laten garen tot hij wit en korrelig ziet. |
Stap 3Koude roux beetje voor beetje het aspergevocht toevoegen tot er een gevonden soep ontstaat. |
Stap 4Maak op smaak met zout en worchestersaus. |
Stap 5Voeg de kookroom de bieslook en de gesneden asperges toe. |
Stap 6Verdeel de zalm over de soepborden en schep de hete soep erover. |