Aspergesoep met gerookte zalm
| Type | Soep |
| Kategorie | Nederlands |
| Bereidingstijd (min) | 30 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
750
|
ml
|
Aspergebouillon |
|
250
|
gr
|
Asperges |
| Bieslook | ||
|
110
|
gr
|
Bloem |
|
50
|
gr
|
Boter |
|
60
|
gr
|
Gerookte zalm |
|
250
|
ml
|
Kookroom |
| Worchestersaus | ||
| Zout |
Bereiding
Stap 1Boter in de pan laten smelten, pan van het vuur afhalen en de bloem toevoegen en roeren met spatel. |
Stap 2Terug op klein vuur en de roux laten garen tot hij wit en korrelig ziet. |
Stap 3Koude roux beetje voor beetje het aspergevocht toevoegen tot er een gevonden soep ontstaat. |
Stap 4Maak op smaak met zout en worchestersaus. |
Stap 5Voeg de kookroom de bieslook en de gesneden asperges toe. |
Stap 6Verdeel de zalm over de soepborden en schep de hete soep erover. |