Aspergesoep met gerookte zalm


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


750
ml
Aspergebouillon
250
gr
Asperges
Bieslook
110
gr
Bloem
50
gr
Boter
60
gr
Gerookte zalm
250
ml
Kookroom
Worchestersaus
Zout

Bereiding


Stap 1
Boter in de pan laten smelten, pan van het vuur afhalen en de bloem toevoegen en roeren met spatel.
Stap 2
Terug op klein vuur en de roux laten garen tot hij wit en korrelig ziet.
Stap 3
Koude roux beetje voor beetje het aspergevocht toevoegen tot er een gevonden soep ontstaat.
Stap 4
Maak op smaak met zout en worchestersaus.
Stap 5
Voeg de kookroom de bieslook en de gesneden asperges toe.
Stap 6
Verdeel de zalm over de soepborden en schep de hete soep erover.