BBQ Lamsrack Italiaans gekruid
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
kg
|
Lamsrack |
3
|
el
|
Olijfolie |
3
|
takjes
|
Oregano |
1
|
takjes
|
Rozemarijn |
2
|
blaadjes
|
Salie |
3
|
takjes
|
Tijm |
2
|
tl
|
Zeezout |
2
|
tl
|
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool |
Bereiding
Stap 1Verwijder het vlies op de vleeskant en holle kant. |
Stap 2Schraap de botjes schoon en pak deze in aluminiumfolie. Blijven de botjes blank en mooi voor de presentatie. |
Stap 3Hak en meng en de mediterrane kruiden fijn met de knoflook heel fijn. Smeer de lamsrack in met een beetje olie en breng de kruiden aan. Zet de lamsrack terug in de koelkast. |
Stap 4Steek de BBQ aan voor eerst directe verwarming 150 graden Celsius en daarna indirect. |
Stap 5Voeg peper en zeezout toe op de lamsrack en leg de lamsrack met de vlees/vet kant eerst boven de kooltjes en laat een korst vormen aan beide kanten. |
Stap 6Leg de rackjes daarna van het vuur af met een kerntemperatuurmeter. Die de deksel dicht en haal ze eraf bij kern temperatuur van 55 graden Celsius voor een medium rare resultaat. |
Stap 7Laat het lamsrackje nog 5 minuten rusten onder aluminium folie. |