BBQ Lamsrack Italiaans gekruid


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
teentjes
Knoflook
1
kg
Lamsrack
3
el
Olijfolie
3
takjes
Oregano
1
takjes
Rozemarijn
2
blaadjes
Salie
3
takjes
Tijm
2
tl
Zeezout
2
tl
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Houtskool

Bereiding


Stap 1
Verwijder het vlies op de vleeskant en holle kant.
Stap 2
Schraap de botjes schoon en pak deze in aluminiumfolie. Blijven de botjes blank en mooi voor de presentatie.
Stap 3
Hak en meng en de mediterrane kruiden fijn met de knoflook heel fijn. Smeer de lamsrack in met een beetje olie en breng de kruiden aan. Zet de lamsrack terug in de koelkast.
Stap 4
Steek de BBQ aan voor eerst directe verwarming 150 graden Celsius en daarna indirect.
Stap 5
Voeg peper en zeezout toe op de lamsrack en leg de lamsrack met de vlees/vet kant eerst boven de kooltjes en laat een korst vormen aan beide kanten.
Stap 6
Leg de rackjes daarna van het vuur af met een kerntemperatuurmeter. Die de deksel dicht en haal ze eraf bij kern temperatuur van 55 graden Celsius voor een medium rare resultaat.
Stap 7
Laat het lamsrackje nog 5 minuten rusten onder aluminium folie.