Hasselback aardappelen
Type | Bijgerecht |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
6
|
Aardappelen vastkokende | |
2
|
el
|
Kruidenboter |
2
|
el
|
Olijfolie |
40
|
gr
|
Roomboter |
2
|
takjes
|
Tijm |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Smelt de boter en voeg hier de tijm, peper, zout en olijfolie bij. |
Stap 2Was de aardappelen goed en snij inkepingen mbv een lepel (zie foto), de lepel zorgt dat de aardappel niet doormidden gesneden wordt. |
Stap 3Leg de aardappelen in een schaal, giet het botermengsel erover en zet deze in de oven voor klein uurtje. |
Stap 4Voeg op het laatst nog een klontje kruidenboter toe, |