BBQ Kalfs spareribs
Inspiratie https://www.bbq-nl.com/3-2-1-spareribs Noskos BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 360 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
30
|
ml
|
Agavesiroop |
50
|
gr
|
BBQ kruiden |
100
|
ml
|
BBQ saus |
30
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
50
|
gr
|
Roomboter |
4
|
Spareribs kalf |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Lekbak | |
1
|
Rookhout (appel of kersen) | |
1
|
Vershoudfolie |
Bereiding
Stap 1Een dag van te voren de spareribs ontvliezen en rubben met je favoriete kruidenmix, afdekken met was verhoudfolie en terug in de koelkast. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming en leg wat pakketjes met appelhout op de kolen. Leg de spareribs met de holle kant op de BBQ van het vuur af en rook voor 3 uur op 110 graden Celsius met de kap dicht. |
Stap 3Pak de spareribs in aluminiumfolie, vleeskant naar onderen, en voeg wat basterd suiker, roomboter en agavesiroop toe . Leg ze met de vleeskant terug op de BBQ voor 2 uur. |
Stap 4Pak ze uit en smeer ze in met je favorieten BBS saus. lekker is eigengemaakte BBQ saus gemixt met een beetje sojasaus, kant en klare saus Sweet baby rats, of Conimex Sweet chilisaus. |
Stap 5Na een klein uurtje zijn ze klaar. |