BBQ Kip van het spit
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Hele kip | |
1
|
tl
|
Komijn (djinten) |
1
|
tl
|
Koriander (ketoembar) |
5
|
el
|
Olijfolie |
1
|
el
|
Oregano |
1
|
tl
|
Rozemarijn |
1
|
tl
|
Salie |
1
|
el
|
Tijm |
1
|
tl
|
Zeezout |
1
|
tl
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor directe verhitting. |
Stap 2Hak de kruiden fijn en meng deze met de komijn, zwarte peper, koriander en zeezout. |
Stap 3Rub de kip met deze kruidenmix, sprenkel de kip met wat olijfolie en prik hem op de spit. Zet de spit aan en grill voor 90 minuten todat de kip gaar is (minimaal 70-72 graden Celsius kern temperatuur). |