BBQ Spareribs 3-2-1


Inspiratie https://www.bbq-nl.com/3-2-1-spareribs Noskos BBQ
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 120
Kooktijd (min) 360
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8
Aantal stuks 9

Ingrediƫnten


30
ml
Agavesiroop
90
gr
BBQ kruiden
90
ml
BBQ saus
9
el
Bruine basterdsuiker
100
gr
Roomboter
5
kg
Spareribs varken

Hulpmiddelen


Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
Kokosbriketten
1
Lekbak
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Haal het vlies van de sparerib en deb ze droog.
Stap 2
Rub ze in met je favoriete kruidenmix. Voorbeeld five spices mix, of een BBQ grill kruiden mix, zonder zout, en laat de rub een paar uur goed intrekken.
Stap 3
Steek de BBQ aan voor indirect verwarmen op 110-120 graden Celsius.
Stap 4
Leg de spareribs op de BBQ van het vuur af met holle kant onder. Leg wat rookhout (in aluminium folie verpakt met gaatjes) op de kolen en sluit de deksel voor 3 uur voor de vorming van een mooie bark.
Stap 5
Na 3 uur tijd om in te pakken. leg de spareribs met de vlees kant naar onderen op een dubbele laag aluminiumfolie en doe een eetlepel agave siroop, eetlepel bruine bastaardsuiker en paar klontjes roomboter erop. Vouw het aluminium goed dicht en leg de sparerib met de vleeskant naar onderen terug op de BBQ.
Stap 6
Na 2 uur tijd om te glazen. Haal de spareribs voorzichtig uit de verpakking en leg ze met de holle kant naar beneden op de BBQ. Smeer een laagje glaze op de sparerib en doe de deksel dicht voor 1 uur.
Stap 7
Ze zijn gaar als de kerntemperatuur 90 graden Celsius bereikt heeft. Je kan ook met een sate prikker checken of het vlees gaar is, het vlees moet makkelijk in te prikken zijn.