BBQ Spareribs 3-2-1
Inspiratie https://www.bbq-nl.com/3-2-1-spareribs Noskos BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 360 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Aantal stuks | 9 |
Ingrediƫnten
30
|
ml
|
Agavesiroop |
90
|
gr
|
BBQ kruiden |
90
|
ml
|
BBQ saus |
9
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
100
|
gr
|
Roomboter |
5
|
kg
|
Spareribs varken |
Hulpmiddelen
Aluminiumfolie | ||
1
|
BBQ met deksel | |
Kokosbriketten | ||
1
|
Lekbak | |
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Haal het vlies van de sparerib en deb ze droog. |
Stap 2Rub ze in met je favoriete kruidenmix. Voorbeeld five spices mix, of een BBQ grill kruiden mix, zonder zout, en laat de rub een paar uur goed intrekken. |
Stap 3Steek de BBQ aan voor indirect verwarmen op 110-120 graden Celsius. |
Stap 4Leg de spareribs op de BBQ van het vuur af met holle kant onder. Leg wat rookhout (in aluminium folie verpakt met gaatjes) op de kolen en sluit de deksel voor 3 uur voor de vorming van een mooie bark. |
Stap 5Na 3 uur tijd om in te pakken. leg de spareribs met de vlees kant naar onderen op een dubbele laag aluminiumfolie en doe een eetlepel agave siroop, eetlepel bruine bastaardsuiker en paar klontjes roomboter erop. Vouw het aluminium goed dicht en leg de sparerib met de vleeskant naar onderen terug op de BBQ. |
Stap 6Na 2 uur tijd om te glazen. Haal de spareribs voorzichtig uit de verpakking en leg ze met de holle kant naar beneden op de BBQ. Smeer een laagje glaze op de sparerib en doe de deksel dicht voor 1 uur. |
Stap 7Ze zijn gaar als de kerntemperatuur 90 graden Celsius bereikt heeft. Je kan ook met een sate prikker checken of het vlees gaar is, het vlees moet makkelijk in te prikken zijn. |