Boerenkoolstamppot met runderstoofvlees
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Boerenkoolstampot |
|||
1
|
kg
|
Aardappelen | |
500
|
gr
|
Boerenkool | |
1
|
Runderbouillonblokjes | ||
Runderstoofvlees |
|||
2
|
el
|
Appelazijn | |
5
|
el
|
Boter | |
100
|
gr
|
Champignons | |
4
|
el
|
Ketjap Manis | |
50
|
gr
|
Krenten | |
4
|
Kruidnagel | ||
4
|
Laurierblad | ||
1
|
kg
|
Runderriblappen | |
3
|
Uien | ||
Zout | |||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Koekenpan | |
1
|
Snelkookpan |
Bereiding
Stap 1Bak de runderstooflappen in hete boter om en om in een koekenpan en voeg zwarte peper en zout toe. In stukjes snijden hoeft niet want ze vallen toch uit elkaar later. Doe de bruingebakken runderlappen in een snelkookpan. |
Stap 2Snij de uien in halve ringen en de champignons in plakjes en bak deze in de pan waar de runderlappen in gebakken zijn. Doe deze bij de runderlappen in de snelkookpan. |
Stap 3Voeg de krenten, beetje zoute ketjap, blaadjes laurier, kruidnagels en scheutje appelazijn toe. |
Stap 4Doe een glas water in de koekenpan voor de laatste restjes en voeg deze ook toe in de snelkookpan. Doe de snelkookpan dicht en laat deze langzaam pruttelen. |
Stap 5Schil de aardappelen en zet ze in een laagje water met de bouillon in een grote pan. Doe de boerenkool erboven op en laat staan vor een half uurtje. Als de kool en aardappelen gaar zijn kan je ze stampen. |
Stap 6Serveer de boerenkoolstamppot met het rundvlees. |