Boerenkoolstamppot met runderstoofvlees


Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Boerenkoolstampot

1
kg
Aardappelen
500
gr
Boerenkool
1
Runderbouillonblokjes

Runderstoofvlees

2
el
Appelazijn
5
el
Boter
100
gr
Champignons
4
el
Ketjap Manis
50
gr
Krenten
4
Kruidnagel
4
Laurierblad
1
kg
Runderriblappen
3
Uien
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Koekenpan
1
Snelkookpan

Bereiding


Stap 1
Bak de runderstooflappen in hete boter om en om in een koekenpan en voeg zwarte peper en zout toe. In stukjes snijden hoeft niet want ze vallen toch uit elkaar later. Doe de bruingebakken runderlappen in een snelkookpan.
Stap 2
Snij de uien in halve ringen en de champignons in plakjes en bak deze in de pan waar de runderlappen in gebakken zijn. Doe deze bij de runderlappen in de snelkookpan.
Stap 3
Voeg de krenten, beetje zoute ketjap, blaadjes laurier, kruidnagels en scheutje appelazijn toe.
Stap 4
Doe een glas water in de koekenpan voor de laatste restjes en voeg deze ook toe in de snelkookpan. Doe de snelkookpan dicht en laat deze langzaam pruttelen.
Stap 5
Schil de aardappelen en zet ze in een laagje water met de bouillon in een grote pan. Doe de boerenkool erboven op en laat staan vor een half uurtje. Als de kool en aardappelen gaar zijn kan je ze stampen.
Stap 6
Serveer de boerenkoolstamppot met het rundvlees.