Gebonden Aspergesoep
Type | Soep |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
500
|
gr
|
Asperges |
50
|
gr
|
Bloem |
50
|
gr
|
Boter |
1
|
Eidooier | |
1
|
Groentebouillonblokje | |
50
|
ml
|
Kookroom |
Nootmuskaat | ||
Peper | ||
Zout |
Bereiding
Stap 1Kook de asperges in de bouillon 10 min en laat ze in de bouillon afkoelen. |
Stap 2Smelt de boter in de soeppan en voeg de bloem toe laat gaar worden en voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de soep op de gewenste dikte is. |
Stap 3Maak op smaak met zout en peper en voeg de stukjes gesneden asperges toe. |
Stap 4Roer de eidooier met de room los (= liaison) en voeg al roerende bij de soep. |
Stap 5Serveer in soepkop en strooi er als laatste wat nootmuskaat op. |