Gebonden Aspergesoep


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


500
gr
Asperges
50
gr
Bloem
50
gr
Boter
1
Eidooier
1
Groentebouillonblokje
50
ml
Kookroom
Nootmuskaat
Peper
Zout

Bereiding


Stap 1
Kook de asperges in de bouillon 10 min en laat ze in de bouillon afkoelen.
Stap 2
Smelt de boter in de soeppan en voeg de bloem toe laat gaar worden en voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de soep op de gewenste dikte is.
Stap 3
Maak op smaak met zout en peper en voeg de stukjes gesneden asperges toe.
Stap 4
Roer de eidooier met de room los (= liaison) en voeg al roerende bij de soep.
Stap 5
Serveer in soepkop en strooi er als laatste wat nootmuskaat op.