BBQ Varkensvlees Gyros van het spit


Inspiratie https://melebest.nl/gyros Mele Best BBQ
Type Hoofdgerecht
Kategorie Grieks
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Gyros marinade

3
el
Appelazijn
1
Citroen
3
JalapeƱo pepers
4
teentjes
Knoflook
300
ml
Olijfolie
1
el
Tijm
3
Uien

Gyros kruiden mix

12
gr
Knoflookpoeder
12
gr
Komijn (djinten)
5
gr
Oregano
15
gr
Paprikapoeder zoet
4
gr
Selderijzout
2
gr
Tijm
10
gr
Uienpoeder
30
gr
Zeezout
8
gr
Zwarte peper

Gyros vlees

3
kg
Procureur
2
Rode uien

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Rotisserie spit

Bereiding


Stap 1
Maak de marinade door de uien en pepers in ringen te snijden en knoflook in stukken. meng met de olijfolie, citroensap, azijn en tijm.
Stap 2
Snij de procureur in mooie gelijkmatige plakken en leg deze in de gyros marinade. Dek af met folie en laat dit een nacht staan in de koelkast.
Stap 3
Haal de procureur uit de marinade en dep het vlees een beetje af met wat keukenpapier. Bewaar wat van de marinade.
Stap 4
Meng de kruiden en gebruik hiervan 30 gram om de over de procureur te verdelen. Niet meer anders wordt het te zout. Druk goed aan en zet weer in de koelkast.
Stap 5
Laat de gyros op kamer temperatuur komen. Rijg het vlees op de spit en druk goed aan en zorg dat het vlees goed verdeeld is. Snij eventueel de losse uitstekende stukken weg.
Stap 6
Maak de BBQ aan voor verwarmen op 150 graden Celsius.
Stap 7
Plaats de rotisserie en grill voor 2-2.5 uur tot een kern temperatuur van 72-74 graden Celsius. Smeer op de helft nog een keer in met de gyros marinade. Doe de kap dicht om het vlees intern goed te verwarmen.
Stap 8
Haal de spies eraf en leg op een grote bak. Snij een laagje af en voeg in ringen gesneden rode ui toe. Leg de spies weer op de BBQ en gril de rest lekker knapperig.
Stap 9
Lekker met versgebakken pitabroodjes, een frisse salad en tzatchiki. Yamas!