BBQ Varkensvlees Gyros van het spit
Inspiratie https://melebest.nl/gyros Mele Best BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Grieks |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Gyros marinade |
|||
3
|
el
|
Appelazijn | |
1
|
Citroen | ||
3
|
JalapeƱo pepers | ||
4
|
teentjes
|
Knoflook | |
300
|
ml
|
Olijfolie | |
1
|
el
|
Tijm | |
3
|
Uien | ||
Gyros kruiden mix |
|||
12
|
gr
|
Knoflookpoeder | |
12
|
gr
|
Komijn (djinten) | |
5
|
gr
|
Oregano | |
15
|
gr
|
Paprikapoeder zoet | |
4
|
gr
|
Selderijzout | |
2
|
gr
|
Tijm | |
10
|
gr
|
Uienpoeder | |
30
|
gr
|
Zeezout | |
8
|
gr
|
Zwarte peper | |
Gyros vlees |
|||
3
|
kg
|
Procureur | |
2
|
Rode uien |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Rotisserie spit |
Bereiding
Stap 1Maak de marinade door de uien en pepers in ringen te snijden en knoflook in stukken. meng met de olijfolie, citroensap, azijn en tijm. |
Stap 2Snij de procureur in mooie gelijkmatige plakken en leg deze in de gyros marinade. Dek af met folie en laat dit een nacht staan in de koelkast. |
Stap 3Haal de procureur uit de marinade en dep het vlees een beetje af met wat keukenpapier. Bewaar wat van de marinade. |
Stap 4Meng de kruiden en gebruik hiervan 30 gram om de over de procureur te verdelen. Niet meer anders wordt het te zout. Druk goed aan en zet weer in de koelkast. |
Stap 5Laat de gyros op kamer temperatuur komen. Rijg het vlees op de spit en druk goed aan en zorg dat het vlees goed verdeeld is. Snij eventueel de losse uitstekende stukken weg. |
Stap 6Maak de BBQ aan voor verwarmen op 150 graden Celsius. |
Stap 7Plaats de rotisserie en grill voor 2-2.5 uur tot een kern temperatuur van 72-74 graden Celsius. Smeer op de helft nog een keer in met de gyros marinade. Doe de kap dicht om het vlees intern goed te verwarmen. |
Stap 8Haal de spies eraf en leg op een grote bak. Snij een laagje af en voeg in ringen gesneden rode ui toe. Leg de spies weer op de BBQ en gril de rest lekker knapperig. |
Stap 9Lekker met versgebakken pitabroodjes, een frisse salad en tzatchiki. Yamas! |